Kampanya Kapatıldı

Engelli çocuklarımıza iyi bir eğitim ve yaşama hakkı istiyoruz.

Bu kampanya 600 destekçiye ulaştı

Kayseri Melikgazi ilçesinde bulunan ve 15 Temmuz sonrası dönüştürülen Şehit Cennet Yiğit Özel Eğitim Uygulama Merkezi adı altındaki okulda engelli çocuklarımıza eğitim verilmekte idi. Maalesef bu okulu bizim çocuklarımıza layık görmeyerek şehrin ücra bir köşesine, dağın tepesine, Botaş Doğalgaz deposunun ve besi çiftliklerinin dibinde yer alan engelli çocukların sağlığı için hiç de uygun olmayan bir okula taşıdılar.

Burda sanki çocuklarımızın eğitim alması için değil de tam tersi daha da geriye gitmeleri için uğraşılıyor. Toplumdan tam olarak soyutlanarak bir köşeye itiliyor. Okul tam olarak hazir olmadan taşındığı için her yer toz içinde, tuvaletlerde su yok ve kanalizasyon çekmiyor. Yemekhane alt katta olmasına rağmen bedensel engelli ve yürümekte zorlanan çocukların inmesi için asansör bile yok. Okulun etrafı güvensiz olduğu için çocukların çıkmasını önlemek amacıyla okulun kapıları kilitleniyor. Küçücük, havasız ve karanlık koridorlarda (sanki hapishane gibi) çocukların psikolojilerinin bozulmasına izin veriliyor.

Oysa bu özel çocuklarımıza layık görmedikleri okulda Istanbul, Ankara, Izmir gibi büyük şehirlerde bulunan terapi merkezlerindeki gibi otizm ve down sendromlu çocukların terapi alabileceği birçok imkân vardı. Okul tam bir Engelli Yaşam Merkezi kalitesinde idi. Kayseri de engelliler için eğitim olanakları çok az. Yıllardır ilk defa çocuklarımızın iyi bir eğitim alacağı için sevinmiştik. Ama bu sevinci bize çok gördüler.

Biz çocuklarımızın iyi bir eğitim alarak yeteneklerinin keşfedilip devletine milletine hayırlı insanlar olarak yetiştirilmesini istiyoruz. Kayseri'de bulunan engelli çocuklarımıza yeterli eğitim olanaklarını sağlayan Şehit Cennet Yiğit okulunun çocuklarımıza geri verilerek toplumdan dışlanmasını önlemek amacıyla desteklerinizi bekliyoruz.

Bugün Oktay imzanı bekliyor!

Oktay Arık bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Engelli çocuklarımıza iyi bir eğitim ve yaşama hakkı istiyoruz.». Oktay ve imza atan diğer 599 kişiye katıl.