Su Dinamikleri

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Çevreyi oluşturan temel unsurlar olan; hava, su ve toprak arasında, ekolojik bir denge ve çok yönlü bir etkileşim bulunmaktadır. Bu nedenle hava, su ve toprak unsurlarından herhangi birinin bozulması, diğerlerini de olumsuz etkilemektedir. Bir başka deyişle, bozulma sadece kullanıldığı alanda sınırlı kalmamaktadır.

HES’lerle (Hidroelektrik Santrali) elektrik üretimi için barajlar kurulup oradaki dere yataklarının değişmesine, tarım arazilerinin sular altında kalmasına sebep olduğu gibi iklim de etkilenmektedir. İklim üzerine etkilerinden dolayı o bölgede eko sistemin değişmesine sebep olmaktadır. Bu da o bölgede yaşayan canlıları olumsuz etki etmekte, ayrıca biriken suyun saldığı metan gazı atmosferde sera etkisinin artmasına sebep olmaktadır.

HES’ler yerine alternatif elektrik üretim yolları tercih edilebilir. Biz de yenilikçi bir çözüm getirdik. Bernoulli Prensibine göre akışkanların kesitlerinin küçüldüğü yerlerde hızları artar. Öyleyse dere yataklarının daraldığı yerlere ya da dere yataklarının bazı yerlerini biz daraltarak suyun akış hızını arttırabiliriz. Buralara elektrik motorları koyarak elektrik üretebiliriz. Bu yöntemle yukarıda belirttiğimiz sorunları aşarak elektrik üretebiliriz.

Yaşamlarımız bizim sebep olduğumuz problemler yüzünden ellerimizden kayıp gitmeden bu işe son vermeliyiz. İşte biz de bu yüzden Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızdan ve Orman ve Su İşleri Bakanlığımızdan HES’ler için ülkemizde bazı önlemler alınmasını istiyoruz.

Bugün Taha imzanı bekliyor!

Taha Acıtaş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Enerji ve Tabii Kaynaklar : Su Dinamikleri». Taha ve imza atan diğer 144 kişiye katıl.