Kampanya Kapatıldı

TÜRK MADENCİLİĞİNİ BİTİREN YÖNETMELİĞE HAYIR

Bu kampanya 159 destekçiye ulaştı

ÜLKEDE TARIM VE HAYVANCILIK NASIL BİTİRİLDİ İSE ŞİMDİDE MADENCİLİK BİTİRİLİYOR. TÜRKİYE'NİN DOĞAL KAYNAKLARI BİRKAÇ GURUBUN TEKELİNDE TOPLANMAYA ÇALIŞILIYOR.

ÜLKENİN MADEN İHRACATI 2008 DEN İTİBAREN ARTARAK 2013 YILINDA 5 MİLYAR DOLARI AŞMIŞKEN ÖZELLİKLE 2015 YILINDA MADEN KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKTEN SONRA HIZLA DÜŞÜŞE GEÇEREK 2016 YILINDA YAKLAŞIK 3,5 MİLYAR DOLARA DÜŞMÜŞTÜR. SANILDIĞI GİBİ SON YASAL DÜZENLEMELER MADENCİLİĞİ DAHA VERİMLİ HALE GETİRMEMİŞTİR.

MADENCİNİN RUHSAT GÜVENCESİ KALMAMIŞTIR. MADENCİ RUHSAT ALDIKTAN SONRA KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDAN İZİN ALINCAYA KADAR BAZEN BİR İKİ YIL GEÇMEKTEDİR.

2015 YILINDA YILLIK RUHSAT HARCI YERİNE RUHSAT BEDELİ GETİRİLİP BUNA DA YÜZDE BEŞ YÜZ YÜZDE BİN ORANLARINDA ARTIŞ YAPILARAK BUNU ÖDEYEMEYEN MADENCİYE 21000 TL NİN ÜZERİNDE CEZA KESİLİP RUHSATIN İPTALİNE GİDİLMESİ YOLU İLE KÜÇÜK İŞLETMELERİN ELİNDEKİ RUHSATLAR KANUN ZORU İLE ELLERİNDEN ALINMAKTADIR.

SON ÇIKAN 21 EYLÜL 2017 TARİHLİ MADEN KANUNU UYGULAMA YÖNETMELİĞİ TÜM MADENCİLİK SEKTÖRÜNDEKİ MESLEKTAŞLARIMIZIN HAYATINI FELÇ ETMİŞ DURUMDADIR. GEÇİMİNİ MADENCİLİKTEN SAĞLAYAN YÜZLERCE KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETME YOK EDİLMİŞTİR. HUKUKA AYKIRI BU YÖNETMELİĞİN İPTAL EDİLMESİ İÇİN TÜM MADEN SEKTÖRÜNDEKİ ARKADAŞLARI VE VATANDAŞLARIMIZI AŞAĞIDAKİ İMZA KAMPANYASINA DAVET EDİYORUM.

21 EYLÜL 2017 TARİHLİ MADEN KANUNUNU UYGULAMA YÖNETMELİĞİ'NİN İPTAL EDİLMESİNİ İSTİYORUZ.

LÜTFEN BU KAMPANYAYI İMZALAYARAK KENDİNİZE VE ÜLKENİN GELECEĞİNE YARDIMCI OLUN.

SAYGILAR.

Bugün Abdulaziz imzanı bekliyor!

Abdulaziz Atila bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI: TÜRK MADENCİLİĞİNİ BİTİREN YÖNETMELİĞE HAYIR». Abdulaziz ve imza atan diğer 158 kişiye katıl.