Kampanya Kapatıldı

Su İsrafının Önüne Geçelim!

Bu kampanya 17 destekçiye ulaştı

Merhaba.Öncelikle ülkemiz ve Dünyamızın su kaynaklarının sınırsız olmadığını belirtmek isterim.Dünyamızdaki suyun sadece 105.000/km³ ü tatlı ve içilebilir su.Geri kalanı ise asitli,kirli veya tuzlu yani içilemez su.Cennet gibi ülkemizin tatlı su kaynaklarını her gün 80 milyonluk nüfusumuzla israf ediyoruz.Saatlerce duşta kalan insanlar,bulaşıkları elde yıkayanlar,suları yere dökenler,parklardaki fıskiyeler,oto yıkamaların hortumları,halı yıkamalar yada otellerin havuzları derken hergün milyonlarca litre içme suyumuz israf ediliyor.Şuan yeni doğmuş bir bebek 2030 yılında 13 yaşında olacak ve azalan su kaynakları sebebiyle günde yarım litre su bile içemeyecek.Küresel ısınma,taşan okyanuslar,kirli hava,artan radyasyon ve en önemlisi biten su sebebiyle yeni bir gezegene ihtiyacımız olacak.Şuan 15 yaşındaki bir genç 2040 yılına kadar yani 38 yaşına kadar bile yaşayamayacak çünkü susuzluktan ölmüş olacak.Fakat hep beraber su kaynaklarımızı korumamız mümkün!

Peki neler yapılmalı?

Öncelikle devletimiz her adrese gönderilen su miktarını sınırlandırmalı ve belli miktardan sonra o adrese su gönderilmemeli.Bu sayede insanlarımız suyu daha temkinli kullanacaklar.Oto yıkamalar araç başı 10 Litre su harcayabilmeli ve arabalar köpükle temizlendikten sonra sular arabaya sıkılmalı.

Parklardaki fıskiye sistemleri günde maksimum 1.30 saat açık kalabilmeli.

Devlet desteği ile her eve sensörlü musluk takılmalı ve musluktan akan suyun şiddeti sınırlandırılmalı.Ayrıca açılan bir musluk otomatik olarak 10 saniye sonra otomatik olarak kapanmalı ve 5 saniye sonrasına kadar açılmamalı.Böylece insanlar musluğu açık bırakıp israfa yol açamayacaklar.

Yere su dökmek ve elde bulaşık yıkamak kanunen bir suç sayılmalı ve caydırıcı bir cezası bulunmalı.Bulaşık makinesi alamayan vatandaşlar için devletimiz yardımda bulunmalı.

Sadece bu ufak değişiklikler ile ülkemizdeki tatlı su kaynaklarını bir asır daha yaşatabiliriz.Lütfen desteğinizi esirgemeyin ki ülkemizin kaynaklarını koruyalım.Doğmamış çocuklarımız,gençlerimiz susuzluktan ölmesinler! Hepsi olmasa da olur fakat kurtardığımız her 1 Litre su bile bizim için küçük geleceğimiz için büyük bir adımdır.

Sn.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN,                                   Sn.Başbakanımız Binali YILDIRIM,                     Sn.Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel EROĞLU ve Sn.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat ALBAYRAK'tan İsteklerimizi yanıtsız bırakmamalarını rica ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz.

İmza Atmayı ve Attırmayı,Paylaşmayı Unutmayın.

Bugün Efe imzanı bekliyor!

Efe Erdem bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Su İsrafının Önüne Geçelim!». Efe ve imza atan diğer 16 kişiye katıl.