Enerji Sistemleri Mühendisleri Odası Kurulması Talebi

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

05.02.2014 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında; 2547 sayılı Kanun’un 2880 sayılı Kanun’la değişik 43/b maddesi uyarınca, Üniversitelerarası Kurul’un görüşü de dikkate alınarak, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü’nün Makine Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği Bölümlerine eşdeğer olmadığına, Enerji Mühendisliği Bölümü ile eşdeğer olduğuna karar verilmiştir.

Özellikle "elektrik makineleri", " iletim sistemleri", " dağıtım sistemleri", " güç sistemleri", " enerji sistemleri", " elektrik tesisleri", " koruma", "yüksek gerilim tekniği" veya bu derslerle aynı içerikte olup, farklı isimler altında olan derslerden en az üçünün bulunduğu halde EMO tarafından hak kazanılan her türlü proje, sözleşme ve danışmanlık, müşavirlik hizmetleri yapılabilmesi yolunu açan "Elektrik 1 kV Altı ve Üstü SMM Belgesi"ne sahip olamayan Enerji Sistemleri Mühendisleri hak kaybına uğrayarak istihdam ve iş gerçekleştirebilme haklarında kayıp yaşamaktadır. Aynı husus doğrultusunda, ilgili madde gereğince "Enerji Müsadesi" içinde Enerji Sistemleri Mühendisleri başvuru dahi yapamamaktadır ya da yaptığı işin sorumluluğunu alacak kabul kurulu üyesi olamamaktadır. Sektör içerisinde bu ve bunun gibi sayısız hak mahrumiyeti yaşanmakta ve devam etmektedir.

Bununla birlikte ancak Enerji Sistemleri Mühendisleri olarak Makina Mühendisleri odasına kayıt olabilmekte ve ne yazık ki hak mahrumiyetleri noktasında arzu edilen iyileşme seviyesine ulaşmak söz konusu olmamaktadır. Meslek Odalarının en önemli görevi meslektaşlarının özlük haklarını korumaktır. Meslektaşlarımızın özlük haklarına ve hangi alanda daha verimli çalışmalara imza atabileceklerine en iyi Enerji Sistemleri Mühendisleri karar verecektir. Anayasa`dan ve kanunlarımızdan aldığımız yetki ile mühendisler için taban ücreti belirlemekten çalışma alanına kadar geniş alanda belirleme ve uygulama işlemlerini Enerji Sistemleri Mühendisleri olarak yapmak istemekteyiz. Bir öneri de münferit olarak yapılanan Enerji Sistemleri Mühendisliği Dernekleri'nin de bu "ODA" çatısı altında birleşmesidir.

Her alanda çalışan binlerce Enerji Sistemleri Mühendisi meslektaşı olarak tek bir odada birleştirmek; Türkiye' de farklı alanlarda farkındalık oluşturacak olup hizmetleri ve üretkenliği ile bu mesleğin gelişimine katkı sağlayacak ve öncelikle hak mahrumiyetleri noktasında çalışmalara imza atacaktır. Sende Türkiye' de Enerji Sistemleri Mühendisleri Odası Kurulmasını istiyorsan ve kendi haklarına kendi meslektaşlarınla beraber sahip çıkmak istiyorsan İMZALA!

Daha fazla meslektaşımıza ulaşması adına paylaşmanızı da rica ederim...

İletişim:

E-mail: cantugakkas1@gmail.com |  İnstagram: vcakkasenergy01

Facebook: vuralcantugakkas    |  Twitter: vcantugakkas

Bugün Vural Cantuğ imzanı bekliyor!

Vural Cantuğ Akkaş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Enerji Sistemleri Mühendisleri Odası Kurulması Talebi». Vural Cantuğ ve imza atan diğer 2.442 kişiye katıl.