0 have signed. Let’s get to 500!

Esenlikler!

Biz Gent şehrinde ikamet eden birkaç Türk genci olarak Belçika'nın Gent şehrindeki "De Krook" adlı kütüphanesine Türkçe tarih, edebiyat, dil ve diğer tür kitapları mevcut kılmak istiyoruz. Kütüphanenin ortalama kitap sayısı 240 bindir, bunların sadece 843'ü Türkçe kitaplardır. Oran olarak bunun yerel demografik yapıya uygun olmadığını düşünüyoruz. Ayrıca şunu da belirtmek isteriz ki kütüphanede bulunan Türkçe kitaplar tek yönlüdür, bu projeyle birlikte kütüphaneye ayni zamanda çeşitlilik katmak istiyoruz. Gayemiz bu kitaplar aracılığıyla burada yaşayan yeni nesillerimizin kendi anadillerini daha iyi öğrenmesini sağlamasının yanında (dipçe: bir bireyin ana dili ne kadar iyi olursa diğer dillere olan hakimiyeti de o kadar iyi olur) Türkçe öğrenen yabancı bireylere de yazılı bir kaynak olmasını sağlamaktır. Çünkü bildiğimiz kadarıyla artık Türkiye'den Türkçe öğretmenlerimiz gelmemektedir ve buda ne yazık ki gençlerimize anadilimizin öğrenmelerini sağlayan kişi ve kurumların neredeyse tamamen yok olması demektir. Bu durumun ilerleyen zamanlarda burada yasayan halkımız için zararlar doğuracağını öngördüğümüz içinde böyle bir faaliyette bulunmaktayız. Bu toplumsal konu için elini taşın altına koymak isteyen arkadaşlar "Enderun" sayfasına mesaj atıp bu proje hakkında fikir ve bilgi edinebilirler.
Bu projenin hayata geçmesi temenni ediyor, gelecekte bilinçli nesillerin yetişmesi ve bulunduğu bölgeye entegre olan asimilasyona uğramamış bir nesil için çaba sarf ediyoruz.

Şimdiden hepinize teşekkür ederiz.

Sevgi ve saygılarımızla.

Today: Enderûn is counting on you

Enderûn needs your help with “Enderûn: Educatief en integratieproject: toename van Turkse boeken in stadsbibliotheek 'De Krook'.”. Join Enderûn and 227 supporters today.