Motorsiklet ehliyet yaşı yükseltilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Motorsiklet ehliyeti alma yaşının 16'ya düşürülmesi ile gençler, henüz trafik kurallarına hakim olmadan koruması düşük bir araçla ilk trafik deneyimlerini yaşamakta ve tam yasal sorumluluk sahibi olmadan trafik içinde yer almaktadır. Ergen çağdaķi gençler maalesef  ilk araçlarını kullanma heyecanı ile tüm trafik akışının güvenliği için gerekli önlemleri sıklıkla ihmal etmektedir.

Trafik denetlemeleri maalesef kasksız ve koruma giysisiz olarak trafiğe çıkılmasını engellemek için de yeterli olamamaktadır.

Geri dönüşü imkansız kazaları azaltmak/ engellemek amacı ile gençlerin önce araba ile daha korumalı bir araçta trafik akışına hakim olduktan sonra motor kullanması hem bireysel kullanıcılar hem de motor kurye olarak görev yapan kişiler açısından koruyucu / engelleyici bir önlem olacaktır.

Motor ehliyeti alma yaşının minimum 20'ye çıkartılması, motor ehliyeti için ileri sürücülük teknikleri eğitiminin zorunlu hale getirilmesi yanı sıra sadece kask yerine tam koruyucu giysi zorunluluğu getirilmesi kaza oranlarının düşmesini, kaza sonucu yaralanmaların ve can kaybı vakalarının azalmasını sağlayacaktır.

EGM Trafik Daire Başkanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından gereken düzenlemelerin yapılmasını arz ederim.

Meryem Yılmaz

Bugün Meryem imzanı bekliyor!

Meryem Yılmaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Emniyet genel müdürlüğü trafik daire başkanlığı : Motorsiklet ehliyet yaşı yükseltilsin». Meryem ve imza atan diğer 129 kişiye katıl.