TRAFİKTE ARAÇ KULLANMAK BİR OYUN DEĞİLDİR.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Trafiği paylaşan tüm sürücülerin trafiğin bir ortaklık olduğunu ve kaza riskini artıran davranışlardan mutlaka kaçınılması gerektiğini çok iyi bilmesi gereklidir. Türk kültüründe ve geleneklerinde misafirperverlik, yardımlaşmak, paylaşmak, merhamet etmek, saygıda kusur etmemek çok önemli ahlaki değerlerdir.

Ama her geçen gün bu değerleri bir bir top yekün yok etmekteyiz. Hemen hemen  hergün hepimizin trafikte sürücü veya yolcu olarak,  yolda yaya olarak bulunmaktayız. Ve artık insanların kurallara uymamaları  genç-yaşlı, çoluk çocuk, kadın – erkek  herkesin canına kasdetmekte  , bunların cezasız kalmaları ve hiçbir şikayet mercii olmaması beni bir anne olarak rahatsız etmektedir.

Artık araba kullanan insanların

·         İnadına yayaların üstüne araba sürmelerine,

·          Trafikte dönen kavşakta ada içindeki arabanın yol önceliği olduğuna,

·         Trafikte yol verme sırasının önce yaya, bisiklet,motorsiklet , küçük vasıta (araba ), büyük vasıta( minibüs,otobüs,kamyon ) sırasını tekrar öğretilmesine,

·         Yola park eden araçlarının yanına bir sıra daha park yapılmaması gerektiğine

·         Ambulansın her zaman geçiş önceliği olduğunu ve yol verilmesi gerektiğini ve arkasına takılıp bir an önce giderim anlayışını

·         Sinyal kullanmayanların nereye döneceğini hissedilemeyeceğini

·         Bisiklet veya motorsikleti kullanan kişilerin hiçbir korumaları olmadığı ve onlara yol verilmesi gerektiğini

·         Makas yaparak kendisini Formula1 yarışçısı yada arabasının marka ve pahallılığına göre yol önceliği olduğunu sanan magandalara

·         Ters yönde olduğunu bilerek diğer sürücülerin canına kastettiği yetmiyormuş gibi SANA NE  diyebilen  sürücülere

ARTIK BİR DUR DEMEK VE BUNUN İÇİN CEZAİ YAPTIRIM YAPILMASINI İSTİYORUM. CEZALARIN DA 200-300 TL GİBİ KOMİK RAKAMLAR DEĞİL BİR DAHA YAPMAYACAK KADAR AĞIR OLMASINI İSTİYORUM.TRAFİK POLİSLERİMİZİN RUHSAT, MUAYENE KONTROLÜ DEĞİL İNSAN CANINA KASTEDENLERE CEZA YAZMASINI İSTİYORUM.

Ehliyeti olan herkesin belli dönemlerde eğitim tekrarı yapılması için bu change.org da kampanya başlatmaya karar verdim. Umarım bir yerlere ulaşır ve bunun için bir önlem alınmasına , insanların eğitilmesine ve insan canının her şeyden önemli olduğunun farkına varılmasına sebep olur.

Bugün Esra imzanı bekliyor!

Esra köksal bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «eminiyet genel müdürlüğü: TRAFİKTE ARAÇ KULLANMAK BİR OYUN DEĞİLDİR.». Esra ve imza atan diğer 28 kişiye katıl.