Hayvanat Bahçeleri kapatılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Insanlara karşı kendini savunamayan hayvanların tutsaklıklarına son verilmesi gerekmektedir. Afrika ‘da yaşayan bir fil ,çita ya da aslan ; ormanlarda yaşayan bir boz ayı , güney kutbuna yaşayan bir penguen , ağaçlarda daldan dala zıplayan mutlu bir maymun kafes içine tıkılıp, onları öylece izleyemeyiz. Kafes arkasından çocuklara bu hayvanları izletmek ne derece doğru?

Doğal hayatına bırakıp istedikleri gibi yaşama şansı verilmeli onlara. Neden insanlar bununla ilgili bir şey yapmıyor? Hayvanat bahçelerine hiçbir zaman ihtiyacımız olmadı. Heleki çocukları alet ederek "hayvan sevgisi öğrensinler, eğitilmeleri açısından gerekli" gibi saçma bir takım bahanelerle asla ihtiyacımız olmadı.

Ne tür bir hakkımız var bu hayvanlar üzerinde? Parmaklıklar ardındaki hayvanların hareketlerinize tepki vermeyişi içler acısı bu durumda hayvanlara mi acımalıyız yoksa kendi bilinçsizliğimize mi? Hayvanları öğrenmek için onları demir parmakliklar ardında görmeye ihtiyacımız yok.