Marmara Üniversitesi: Çakışan Ders Yasağı Kaldırılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Marmara Üniversitesi öğrencileri olarak ders kaydı yapmak için sisteme girdiğimizde bir sorun ile karşılaşıyoruz. Hepimizin bildiği gibi 2016 öğrenim yılı güz yarı dönemi ile gelen çakışan ders kontrol uygulaması öğrencilerin tepkileri üzerine bir çok bölümde kaldırılmış ve öğrencilerin yararına sonuç alınmıştır. Ancak bazı fakültelerdeki mağduriyet hala devam etmektedir. Çakışma kontrolünü halen yapan ve ikinci  dönem için yapmaya devam edecek olan bölümler bulunmaktadır.Bu sisteme göre zaman bakımından çakışan dersler alınamıyor. Ders seçimi yaparken bu durumdan dolayı bir çok öğrenci mağdur olmaktadır. Diğer fakültelerde olduğu gibi, çakışan ders kontrolünün devam ettiği ve mağdur durumda öğrencilerin bulunduğu fakültelerde de bu kontrolün kaldırılmasını ve adaletli davranılmasını istiyoruz. Çünkü çakışan derslerin verilmediği bir sistemin öğrenci yararına olmayıp aksine öğrencinin mezuniyetini riske atmaktadır.

Bu sene alttan dersi olan fakat okulu bitirecek olan öğrenciler, okulunun uzaması riskiyle; okulu uzamış fakat bu sene alttan kalan dersleri vererek mezun olacak birçok öğrenci de okulu bir sene daha uzatma riskiyle karşılaştı.

Bir öğrencinin yetişip mezun olması çok da kolay bir şey değil. Ve bu noktaya gelene kadar bizler ve ailelerimiz onca emek verip, birçok fedakârlık yaptık. Tam bu emeklerin meyvesini alacağımız noktaya gelmişken hiçbirimizin geleceği düşünülmeden böyle keyfi bir uygulamayla tüm mezuniyet ve hayat planlarımız altüst ediliyor, emeklerimiz heba ediliyor.

Eğer uygulamadan bir an önce vazgeçilmezse birçok öğrenci bu durumdan dolayı bu sene mezun olamayacak ve KPSS’ye giremeyecek, yüksek lisansa başlayamayacak, bursu kesilecek. Çift anadal yapan öğrencilerin bu programı riske girecek, bir sene daha mezun olamamış olacak. Pek çok öğrenci ciddi bir maddi sıkıntıyla karşılaşacak, ailesiyle sorun yaşayacak, yıl sonu için kurduğu planlar ve hayaller suya düşecek.

Kendi hayatını kurmak için tek seçeneği okulu bitirip çalışmaya başlamak olan bizlerin tüm emeklerini hiçe sayan bu keyfi uygulamaya hakları yok. Marmara Üniversitesi öğrencileri olarak çakışan derslerin alınamaması uygulamasının kaldırılmasını talep ediyoruz

Bugün Ümmü imzanı bekliyor!

Ümmü YİRCİ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «eminarat@marmara.edu.tr: Marmara Üniversitesi: Çakışan Ders Yasağı Kaldırılsın!». Ümmü ve imza atan diğer 158 kişiye katıl.