Hayvan hakları savunucuları Adalar'daki atlara karşı sorumluluğunuzu yerine getirin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu size verdiği sözü tuttu ve İstanbul Adalar'daki fayton devrini kapattı, atların satın alınmasını sağladı.

Şimdi sıra sizde!

Atlarda Ruam çıktığı iddia edilerek Adalar'daki faytonlar kaldırıldı. Ekrem İmamoğlu hayvan hakları savunucusu olduğunu öne süren 400'e yakın STK'ya verdiği sözü tuttu. Bu minvaldeki kampanyayı imzalayan 631.399 kişi de nihayet amaçlarına erdi.
İddia ettiğiniz gibi artık, "Atlar yazın güneşin altında kırbaçlanarak çalışmaya zorlanmayacak, kışın soğuk ve hastalıklarla karşı karşıya kalmayacak; fayton politikasının sonucu atların payına her halükarda ölüm ve işkence düşmeyecek. Hayvanlar boyunduruk altında bulundurulmayacak ve sömürülmeyecek. Halk ve hayvan sağlığı tehlikede olmayacak."

Bu "muhteşem" sonucun, insanların mesleklerini ellerinden almış olması çok da önemli değil, iddia ettiğiniz gibi onlar zaten "zalim, işkenceci, rantçı" faytonculardı.

Fakat geriye, atlara için yerine getirilmesini istediğiniz talepleriniz arasında yer alan sorumluluklarınız kaldı, bunları yerine getirmenizi bekliyorum.

Dilerim, Godot'yu beklemek gibi olmaz!

Başta Change.org'da kampanya başlatan Elif Ertürk, Adalar Savunması, Haytap ve eski Adalar noteri hanım başta olmak üzere, 400 civarında STK'nız ve 631.400 imzacınız kamu kurumlarıyla iş birliği yaparak eşgüdüm halinde; faytonlardan kurtardığınızı iddia ettiğiniz tek tek bütün atların yaşam haklarının güvence altına alınacağı, doğal ömürlerinin sonuna kadar hayati ihtiyaçlarının sağlanacağı, her türlü tehlike ve tehditten uzak bir şekilde özgürce yaşayacağı tesislerin yapılmasını ve orada yaşamalarını sağlamak sorumluluğunuzdadır. Artık İBB veya TBMM önünde çadırlar kurup direniş mi yaparsınız, kampanyalar mı düzenlersiniz, orası size kalmış.

Fakat şunu iyi bilmelisiniz;

kampanyanızı imzalayan 631.400 kişi ile faytonların kaldırılması için diğer mücadele edenler başta olmak üzere; sayın Reis-i Cumhur, sayın İçişleri Bakanı, sayın Adalet Bakanı, sayın Tarım ve Orman Bakanı, sayın İstanbul Valisi, sayın İBB Başkanı ve sayın İBB Meclisi Üyeleri, sayın Adalar Kaymakamı, sayın Adalar Bld.Başkanı ve sayın Meclis Üyeleri, sayın Tarım İl ve İlçe Müdürleri, sayın İl ve İlçe Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Müdürleri, sayın İBB Zabıta Müdürü, sayın İBB Ukome Müdürü, sayın İl Mahalli Çevre Kurulu Başkanı, sayın Adalar Kent Konseyi Başkanı ve sayın Yürütme Kurulu Üyeleri, sayın TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu Üyeleri, Siyasi Partilerin Adalar İlçe teşkilatları sayın Yöneticileri, 'yaşadığımız sistemde çalıştırılmayan atların işe yaramaz metalar haline geleceğini' algılamamakta ısrar ederek faytonların kaldırılmasına zamanında tavır almayan sayın Adalılar; artık İBB'nin satın aldığı sayısı kayıtlarda belli olan atların, sizlere doğal ömürlerince zimmetli olduğunu ve yükümlülüklerinizi yerine getirmezseniz hayvan hakları ihlalcisi olacağınızı hatırlatır, vicdanlarınızın bunu yerine getirmeyi sağlayacağını umuyorum.