Nefese destek
Nefese destek
Sadece AZICIK NEFES ALABİLMENİN ZORLUĞUNU, nefessiz kalmanın ne büyük işkence olduğunu yaşayanlar bilir. Koah, astım gibi çeşitli solunum rahatsızlıkları sebebiyle günde 24 saat oksijen makinesi ve keza günde 6 defa 15'er dakikalık periyodlarla 90 dakika elektrikli nebul cihazı ile b-bab solunum cihazı kullanmak zorunda olanlar;
yine evlerinde çeşitli sağlık sorunları sebebiyle yataklarında makinelere bağımlı olarak yaşayanlar;
ve vücutlarında yaralar oluşmaması için havalı yatak kullanan hastalar olarak o kadar çoğuz ki.
Dağıtım şirketi ödemesi gecikmiş faturalara bir müddet ödeme anlayışı gösterse bile şimdi açıklanan sarfiyata bağlı %125 oranlarındaki aşırı zamlardan sonra, zaten temel ihtiyaçlarımıza gelen zamlarla boğuşmamıza şimdi hayati bir problem de ekleniyor. Oksijen makinelerimizi kapatamayacağımız veya az kullanmak gibi bir seçeneğimiz olmadığı için çok yüksek ödemelerle karşı karşıyayız.
Şu anda ortalama 350-400 lira aylık elektrik masrafımız bundan sonra belki de 550-600 liralara çıkacaktır. Istegimiz sağlık raporuna dayanarak evlerinde bu tür tıp cihazları kullananlara dağıtım şirketlerinin indirimli fiyat uygulanması, hiç olmazsa önceki ödeme mertebesine getirilmesi için gereğinin yapılmasını istiyoruz.