EBRAR BENSU BİBER:EKSİ YÖNLÜ EĞİTİM SİSTEMİ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Ülkemizde şöyle bir sorun var.Eğitim sistemi..İçinde bulunduğumuz eğitim sisteminin eksi yönleri her şeyi bastırıyor.Ve sorun şu ki : Balık ve Maymun uçma yeteneğine göre yargılanıyorlar.Öğrenciler farklı kafadalar ancak aynı sınava taabi tutuluyorlar.Mesela ben kendimden örnek vermek istiyorum.Ben bile mekatronik mühendisi olmak istiyorum.Ancak bu gün gördüğüm bazi işlemlerin hiçbirini görmeyeceğim hayatımda,mesleğimde.Ama ben onlara göre hayatımı şekillendirmek zorundayım.Belki matematiği yapamadığı halde Türkçe öğretmeni olabilecek bir sürü insan vardi.Ama karşısına çıkmayacak bir işlem yüzünden olamadı.Mesela şimdi belki diyeceksiniz ki yurt dışına özeniyor bizim gençlerimiz ama yurt dışına özenmek degildir bu doğru olanı istemektir.Mesela yurt dışında öğrenciler ilk ve orta okul sürecinde gözlemleniyorlar.Neyi daha çok seviyor?/Neye yeteneği var?/Neye meyilli?/Neyi başarabilir? Gibi sorulara karşı buldukları cevaplarla yönlendiriliyorlar.Yani onlarda birini yapamayınca diğerinden de olmak gibi bir sorun yok.Ben 13 yaşındayım daha ancak farkındayım.Belki buradan ne demek istediğimi anlatamamış olabilirim ama unutmayın ki yanlış bir sistem içerisindeyiz.ÖSYM bile öğrenicler 1 dakika -geç kalmadığı halde- öğrencileri aldırmadı ve bazı insanların bir senesi heba oldu.Şu unutulmamalı ki herşey okumakla yada sınavdan alınan puanlarla olunmuyor.Einstein bile bilim adamı olduğu halde 6 yaşında ''Gerizekalı bu çocuk'' diyerek okuldan atıldı.Matematiği çok kötüydü ama o bilim adamı oldu.Atomu parçalayaıp ellerine verdi,insanlara herşeyin imkansız olmadığını anlattı.İnsanlar sayılcalsıya sözelle,sözelciyse de sayısalla farkını koymak zorunda değil.Hep aynı yolda başarılıysa aynı yönde yine farkını en güzel şekile koyabilir.Bu kampanyayla alakalı sorularınız varsa instagram aracılığıyla sorabilirsiniz.(ebrarbensu)Unutmayın balıkla maymun aynı sınava girip uçma yeteneğine göre puan alamaz.EĞİTİM SİSTEMİ DEĞİŞMELİ.Lütfen Sayın Cumhurbaşkan'ım.Gereği yapılsın istiyoruz belki bizde 1 dakikayla çoğu şeyi feda edebiliriz.Ancak biz böyle bir şey istemiyoruz ve size güveniyoruz.Umarım eğitim sistemi açısından gereken yapılır.

Bugün T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI imzanı bekliyor!

T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «EKSİ YÖNLÜ EĞİTİM SİSTEMİ». T.C. CUMHURBAŞKANLIĞI ve imza atan diğer 26 kişiye katıl.