riva deresini kurtarmak

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Ekrem İmamoğlu ve tarafına Metin Şentürk bu kampanyayı başlattı

Ölmekte olan Riva Deresi , Ömerli Baraj Gölü'nü oluşturur. Bu baraj gölü İstanbul ilinin içme suyu gereksiniminin %48'ini karşılamaktadır.Ömerli Baraj Gölü'nden sonra Koçullu, Ömerli, Sırapınar, Hüseyinli, Bozhane, Öğümce, Göllü ve Paşamandıra köylerinden geçerek denize döküldüğü yer olan RİVA ya ulaşmaktadır. Akarsunun bu ikinci bölümü %75-80 oranında ormanlarla kaplıdır.

Özellikle Ömerli Baraj ından sonraki kısımda , İSKİ ve Istanbul Belediyesi ' nin önem vermediği dere, fabrika pis su atıkları ile kirlenmiştir.Eski Haliç ten beter durumdadır. Dahilindeki hayvanlar öldüğü gibi çevre ormanlarada zarar vermektedir.Dibi balçık durumdadır ve pis koku yaymaktadır.

Çevrede özellikle pandemiden sonra nüfus ve yaşam artmış ve mevcut köylere birçok büyük site eklenmiştir. Yaşayan Nufusu, ikametgahları başka yerde olan halkta eklenirse büyük bir ilçe kadardır.Galatasaray ın Riva projesi Düşler vadisi, İşbankası Kasaba gibi birçok büyük projenin yanında orta ölçekli onlarca projede binlerce insan yaşamaktadır.

Hatta çoğu çevre halkı yapılacak bir kampanyaya maddi katılım yapabilecek güçtedir.Biz vatandaşlar olarak birçok kuruma başvurduğumuz halde yol alamadık.Çevreye duyarlı İş Bankası kurumundan ve İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 'ndan konu ile biraz ilgilenerek bu dereyi ve çevresini kurtarmasını bekliyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.