EK PUAN AYRICALIK DEĞİL,HAKTIR

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Ben sağlık meslek lisesi mezunuyum, kendi bölümümüzün yükseğini okumamız için önceki yıllarda üniversiteye giriş için ek puan veriliyordu. Sonra ek puanımız kaldırıldı. İki yıllık bölümler için ek puan devam ediyor lakin herkes istemeye istemeye iki yıllık tercih ediyor çünkü biz HEMŞİRELİK çıkışlıyız başka bir bölümde okumak istemiyoruz. Hatta direkt geçiş hakkımız vardı, herhangi bir iki yıllık bölüm için. Onu da elimizden aldılar. Kazanın gidin diyeceksiniz değil mi? Ama biz anadolu veya fen lisesinde okuyanlar gibi mf derslerini hiçbir şekilde görmedik, yani benim eğitimini almadığım dersleri diğer liselerden çıkanlar kadar iyi yapmamı beklediler. Eşit şartlarda girmedik o sınavlara, ADALET aradık hep. Lisede meslek derslerinin yanında fizik kimya biyoloji ve matematik de görmek istedik ama müfredat böyleydi, elimizden hiçbir şey gelmedi. Meslek dersleri ve stajdı okulumuzun teması. Bu sadece sağlık meslek lisesi öğrencilerinin değil, tüm meslek liselerinden mezun olmuş tonlarca öğrencinin sesi. Ek puanlarımızı geri istiyoruz! Halimizden anlayan, destek olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Bugün İrem imzanı bekliyor!

İrem YAŞAR bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «EK PUAN AYRICALIK DEĞİL,HAKTIR». İrem ve imza atan diğer 1.402 kişiye katıl.