Ek ders ücreti karşılığı çalışan usta öğretici ve öğretmenlerin özlük hakları verilmeli

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 15.000.

Dünyada hızla yayılan “2019-nCoV” adlı yeni koronavirüs’ün etkilerinden korunmak için ülkemizde bir çok tedbirler alınmaya başlanmıştır.

Alınan tedbirlerden biri de Türkiye genelinde eğitime  2 hafta süre ile ara verilmesidir. Fakat burada Ek ders ücreti karşılığında çalışan kadrosuz usta öğretici ve ücretli öğretmenlerin mağduriyeti ile ilgili herhangi bir önlem alınmamıştır.

Ek ders ücreti karşılığında çalışan usta öğretici ve öğretmenler özlük haklarının iyileştirilmesini beklerken olağan üstü yaşanan bu durum karşısında mağduriyetleri büyük ölçüde artmıştır.

Peki yaşanan bu durum karşısında Eğitime ara verilen süre içerisinde bu kişiler düzenli olarak yaptıkları ödemelerini nasıl yapacaklar? Bankalar kredi ödemelerini erteleyecek mi? Ev kirası ödeyenleri ev sahipleri idare edecek mi? Elektrik, su, doğalgaz, telefon faturaları nasıl ödenecek? Peki temel ihtiyaçlar nasıl karşılanacak?

Bu virüsün etkilendiği ülkelerde alınan önlemler kapsamında kişilerin mağduriyetiyle alakalı çözümler oluşturulmuştur. Kişiler işlerini evlerinde yürütmüşler, telafiler, ödemelerde ertelemeler yapılmıştır. Ülkemizde de aynı hassasiyetin uygulanacağını düşünerek kişilerin mağduriyetlerinin giderileceğini ummaktayız ve bununla ilgili çalışmaların geliştirilmesini talep etmekteyiz.