Hande kader için adalet

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
egm ve tarafına Furkan 0u bu kampanyayı başlattı

Hande Kader, nefret cinayeti sonucu hayatını kaybeden transseksüel kadın ve LGBT hakları savunucusu. Haziran 2015'te polis tarafından engellenen İstanbul Onur Yürüyüşü'nde polise karşı direnirken çekilen fotoğraflarıyla basında yer alarak Türkiye'de LGBT topluğu için bir simge hâline gelmişti.[1]

Doğum

1993

Şanlıurfa, Türkiye

Ölüm

Ağustos 2016 (23-24 yaşında)

İstanbul, Türkiye

Ölüm sebebi

Tecavüz · cinayet · yakılma

Bedeninin bulunuşu

8 Ağustos 2016

Zekeriyaköy'de bir yol kenarı, Sarıyer

Meslek

Seks işçisi · aktivist

Geçimini seks işçiliği yaparak kazanan Kader, en son Ağustos 2016'nın ilk haftasında Harbiye'de bir müşterisinin arabasına binerken görüldü.[2] Yakınlarının polise başvurması üzerine yapılan aramalar sonucu 8 Ağustos 2016'da Zekeriyaköy yakınlarında bulunan yakılmış cesedin Hande Kader'e ait olduğu tespit edildi.[3]

Hande Kader'in ölümünün ardından transfobik nefret cinayetlerine karşı birçok kampanya başlatıldı.[4] "Hande Kader için Adalet Herkes için Adalet" yürüyüşüne çok sayıda insan katıldı.[5] Hürriyet köşe yazar Ayşe Arman, bu eylemin ve Kader'in öldürülmesinin basında yeterince yer almaması konusuna değinerek Özgecan Aslan cinayetine dair eylemler ile kıyaslandığında Hande Kader'in transseksüel kimliğinden kaynaklı ilgi azlığı olduğunu belirtti.[6]

Hem transfobik nefret cinayetlerine dikkat çekmek hem de siyasi sorumluları zanlıyı bulma konusunda göreve davet etmek amacıyla LGBTİ örgütleri ve Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin davetiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenledi. Burada transseksüel bireylere karşı yapılan saldırı ve transfobik cinayetlerin politik olduğuna dikkat çekildi.[7]

Kaynak Wikipedia.

Hande kaderin katilleri halen aramızda dolaşıyor Bir kaç yıl önce Hande kaderi öldüren kişiler bırak ceza almayı yakalanmadılar bile ve bu yanlarına kar kaldı  bir insanı yakarak öldüren vahşiler seni öldürmeyecekleri ne malum.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.