Ege'yi rahat bırakın!

0 have signed. Let’s get to 2,500!

Kaz Dağları, Toroslar ve Türkiye’nin dört bir yanındaki dağlarda sürdürülen madencilik projeleri şimdi de Ege Denizi'ne indi.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde deniz içinde toplam 1608 hektar alanda demir madeni arama ve çıkarma ruhsatı almak için başvuran İzmir Aliağa merkezli, Orhan Kandemir adlı işadamına ait olduğu belirtilen "Densan Denizcilik İnşaat ve Taahhüt Şirketi" adlı firmanın projesini değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesindeki Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM), Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü eliyle, girişimle ilgili ÇED süreci başlatıldığını 1 Kasım tarihinde duyurdu.

Proje kapsamında, Altınova sahillerinde, Öğretmenler Sitesi önünden başlayarak, Sarımsaklı'ya kadar yaklaşık 15 kilometre alanı kapsayacak olan ve yazlık sitelerin yer aldığı kıyılarda, demir madeni arama-çıkarma izni talep ediliyor. Bölgede günde 300, yılda 90 bin ton deniz kumunun işleneceği, firma yetkilisi Çağatay Köse tarafından açıklandı.

Ülkemizde madenciliğin yarattığı yıkımlar ortadayken, Ege sahillerinin en el değmemiş bölgesinde, Altınova’da, hem de denizde böyle bir madencilik faaliyetine göz yumulması, kabul edilmesi, izin verilmesi düşünülemez.

Konuyu Türkiye'yi, Ege'yi, denizi, tabiatı seven kamuoyunun dikkatine sunar, projeye her şart ve ortamda karşı çıkmak üzere desteklerinizi bekleriz.

Today: Ufuk is counting on you

Ufuk Erel needs your help with “Ege'yi rahat bırakın!”. Join Ufuk and 2,356 supporters today.