Reconsider the idea of changing Science and Maths to English.

0 have signed. Let’s get to 100!
At 100 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Anis Qistina started this petition to Education Minister of Malaysia

Kenapa kita harus menggunakan bahasa Inggeris untuk pembelajaran kami ? Kita ialah rakyat Malaysia, bahasa utama kita adalah MELAYU, secara jelasnya. Bukan semua rakyat di Malaysia ini, bijak dan berkemampuan seperti orang lain. Semua orang berbeza. Saya sebagai rakyat Malaysia, terkadang merasa malu kerana sejumlah besar rakyat negara kita ini lebih menggunakan Bahasa Inggeris daripada menggunakan bahasa negara sendiri. Selain itu, jika kita menggunakan bahasa Inggeris, sejumlah besar pelajar akan mendapat markah rendah lalu menyebabkan mereka tidak bersemangat untuk meneruskan pembelajaran dan secara tidak langsung menyebabkan pelajar-pelajar tidak mahu ke sekolah. Tambahan pula, ibu bapa juga akan merasa kecewa terhadap keputusan ujian para pelajar, lalu akan menyebabkan ramai pelajar berasa sedih dan tertekan. Lebih-lebih lagi apabila para guru mendenda pelajar kerana mendapat markah yang rendah. Hal ini akan menyebabkan kami, para pelajar dan remaja tertekan. Oleh itu, sila pikirkan kembali cadangan anda.

0 have signed. Let’s get to 100!