Edirne'de, 4 Yavrusu Olan Anne Köpeği Silahla Öldüren Kişi Tutuklansın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 50.000.

50.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanya Change.org’da en fazla imzalanan kampanyalardan birisi olur.

13.05.2021 tarihinde Edirne Merkez Karaağaç Mahallesi'nde K.U isimli kişi, bir anne köpeği kendisine ait bir tüfek ile vahşice katletmiştir. K.U. kendisini 'çocuğuma saldırdı' şeklinde savunmaya çalışsa da olayın yaşanış biçimi ve görgü tanıklarının ifadeleri göz önüne alındığında bu cinayetin planlı ve canice duygularla işlenmiş olduğu ortadadır. Karaağaç Mahallesi'nde olayı gören pek çok kişi tarafından ifade edildiği şekilde, K.U. köpeğini gezdirdiği sırada SAHİPLİ olan bu can ile kendi köpeği birbirlerine havlamışlardır. Hayvanların doğası gereği iki köpeğin birbirlerine havlamaları doğaldır. Ancak K.U, bu olaya sinirlenmiş ve evine dönerek kendisine ait olan pompalı tüfeği alarak arabası ile evinden uzak bir bölgede olan köpeğin yanına gelmiş, onu durdurmaya çalışan ve tepki gösteren insanları da tehdit ederek vatandaşların ve orada olan küçük çocukların gözlerinin önünde anne köpeğin başına 4 el ateş ederek katletmiştir. Daha sonra bu şahıs, sanki bir çöpmüş gibi katlettiği anne köpeği sürükleyerek olay yerindeki çöp konteynerına atmıştır.
Mahallelinin tepki göstermesi üzerine olay yerine polisler gelmiş, ancak şahıs gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

Şu an bu katil aramızda gezmektedir. Bu kişi aynı zamanda bir avcıdır. Silah ruhsatının olup olmadığı da bilinmemektedir.

Bir hayvan hakkı savunucusu ve bir vatandaş olarak talebimiz;

• K.U'nun silah ruhsatı olup olmadığının araştırılması,
  • Silah ruhsatı varsa iptal edilmesi, avcılık belgesinin iptal edilmesi,
  • 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince sahipli bir anne köpeği öldürdüğü ve henüz anne sütü emmek zorunda olan 4 yavruyu annesiz bıraktığı için gerekli cezayı alması,
  • Ayrıca topluma açık bir alanda ve özellikle çocukların gözleri önünde meskun mahalde silah attığı için kanunun ilgili maddelerince cezalandırılması,
  • Şu an o mahallede yaşayan ve olaya tepki gösteren mahallelinin de CAN GÜVENLİĞİ bulunmadığından dolayı K.U'nun tutuklanması ve hak ettiği cezayı almasıdır.

Bu şahıs kamu vicdanında MAHKUMDUR. Dileğimiz ADALET önünde de mahkum olmasıdır.
Gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.