Edirne'de Ulaşım Ücretleri Öğrenciler İçin Daha Uygun Hale Getirilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Edirne'de yaşayan öğrenciler ve hatta bütün halkımız için son derece önem arz eden bir konu olan şehir içi ulaşım, 5 Eylül 2018 Çarşamba günü toplanan Edirne Belediyesi'nin olağan Meclisi'nde "ETUS" tarafından yapılan başvuru üzerine;

Öğrenci Kentkart Ücreti; 1.81₺                      Sivil Kentkart Ücreti; 2,54 ₺                         Nakit Biniş Ücreti; 3₺ olmuştur.

Bu fiyatlar şehrimizde yaşayan öğrenciler için yüksektir. İstanbul gibi bir metropolde bile fiyatlar 1,15 ₺ iken Edirne'de yapılan 0.66 ₺'lik bir zamla neden öğrencilerin bütçelerinden büyük bir paydanın ulaşıma harcanması istenmektedir? Bu durum öğrenciler için aylık hesaplama yapıldığında büyük rakamlara tekabül etmektedir.

Edirne'de iklim kış ayları çok sert geçer ve uzak mesafeli ulaşım için toplu ulaşım araçlarını mümkün mertebe kullamak gerekir. Fakat yapılan bu son zamdan sonra bazı öğrenci arkadaşlarımız toplu ulaşım yerine alternatif yollara başvurarak kendi bütçelerini dengelemek uğruna bu soğuk günlerde hem sağlık problemleri çekmektedirler hem de  ulaşım hizmetlerinden mahrum kalmaktadırlar.

Bizler Edirne'de yaşayan öğrenciler olarak bu ücretlerin daha uygun hale getirilmesini talep etmekteyiz. Fiyatlar, ülkemizdeki ailelerin ve öğrencilerin ekonomik durumları göz önünde bulundurularak ve diğer illerimizdeki ulaşım ücretleri ile kıyaslanarak tekrardan değerlendirilmeli ve daha ılımlı rakamlara çekilmelidir.