SALVEM L’ILLA DE LES BUGADERES D’HORTA.

SALVEM L’ILLA DE LES BUGADERES D’HORTA.

Creada
16 de diciembre de 2020
Dirigida a
Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona y
Firmas: 4065Próximo objetivo: 5000
Apoyar ahora

Por qué es importante esta petición

Iniciada por AVV Horta

L’entorn del carrer de les bugaderes d’Horta, en perill. Reivindiquem un nou projecte d’urbanització de la Baixada de Can Mateu, entre els carrers de Llobregós i de Granollers.

L’illa formada pels carrers Granollers, Baixada de Can Mateu, Llobregós i plaça de Les Bugaderes, està ocupada per les cases i els horts del carrer d’Aiguafreda, tots amb pou compartit i safareig; la masia de ca l’Eudald amb uns horts esplèndidament cuidats, pou, safareig i figuera (de més de 150 anys); i tres cases iguals que les del carrer d’Aiguafreda, a tocar de la Baixada de Can Mateu, amb la disposició característica i única del poble d’Horta: la casa a la part nord de la parcel·la per deixar l’hort a sud, ben assolellat, també amb horts, pous i safareigs. Tot plegat forma un conjunt d’alt valor històric, educatiu, tradicional i ecològic sorgit a mitjans del segle XIX, que hem tingut la sort que ens arribi pràcticament intacte.
ARA L’AJUNTAMENT I EL GRUP IMMOBILIARI VERTIX volen enderrocar les cases i els horts del c. Llobregós per fer uns jardins dignes de la promoció d’alt standing que es farà a l’altra banda del carrer, mutilant i alterant greument la unitat i coherència d’aquest conjunt rural.

UN ALTRE URBANISME ES POSSIBLE

Apoyar ahora
Firmas: 4065Próximo objetivo: 5000
Apoyar ahora