0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Çok güzel, çok kaliteli, çok sağlıklı Eataly, dünyaya kendini böyle anlatmıştı. Çalışanlarına asgari ücretin de altında maaş vererek kaliteyi sağlayacağını düşünen buna akıl edebilen Zorlu Holding, çalışanları kendini ve ailelerini korumak için son çare sendikaya sığındığında birer birer çalışanlarını işten çıkarmaya başladı.

Kalite, sağlık ve tüm vaadler önünüze biraz İtalyan sosu ile servis edilirken, çalışanlar sendikaya kendi e-devlet'lerinden başvurduğunda terörist ilan edildi. Ha Zorlu Holding'e yeter mi? Yetmez elbette bir de 5 senedir birlikte çalıştığı arkadaşlarını 5 güvenlik görevlisiyle işten attı.

Sırf biraz da çalışanları kaliteli yemek yemek istediklerinde 30 çalışanını işten atan Zorlu Holding'e bu kadarı yetecek mi? Elbette yetmez. Daha fazlasını işten atacaklar. Çünkü zengin olmak bunu gerektirir. Zengin, itibarlı olmak çalışanın hakkını vermeden daha fazlasını almayı gerektirir.

Turizim ve eğlence sektöründe çalışıp asla haklarını alamayan tüm çalışanlara soruyorum. Nereye kadar? Nereye kadar omuzlarımızda yük taşıyıp, onların daha fazla zengin olmasını bekleyeceğiz? Bu devlet bizim için asla var olmayacak mı? Bu devlet hep mi zenginleri destekleyecek?

Bakan Jülide Sarıeroğlu sen tüm bu olanlara razı mısın? Çünkü ben değilim. Hakkımız olanı bu dünyada arayacağım. O işten atılan 27 kişide çok güzel insanlar, umarım Jülide Hanım siz de o kadar güzelsinizdir. Tüm Eataly çalışanlarının haklarını birlikte arayacağım bir çalışma bakanı istiyoruz. İşten atılan tüm çalışanların işe geri alınmasını ve dünyada kabul gören sendikal haklarımızı istiyoruz. Hemen şimdi istiyoruz.

Bugün öykü imzanı bekliyor!

öykü özenci bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Eataly pizzalarını yerken işten çıkarılan çalışanların ahının tadını alıyor musun?». öykü ve imza atan diğer 200 kişiye katıl.