Kampanya Kapatıldı

Farsça Sınavı içinde Yds yılda 2 kez yapılsın ve YÖKDIL sınavına dahil olsun!

Bu kampanya 326 destekçiye ulaştı

Ülkemizde yapılmakta olan YDS-YÖKDIL gibi yabancı dil sınavlarının yapılış şekli fırsat eşitsizliğine sebep olmaktadır. Íngilizce,Arapça,Almanca gibi birçok dilde yılda birden fazla sınav yapılmaktadır.       Bahsedilen sınavlara ingilizceden hazırlanan kişiler yılda 6 kez Yds ve yılda 2 kez Yökdil sınavına girme hakkına sahipken. Farsça sınavı yılda yalnızca 1 kez yapılmaktadır. Bu da açıkça nasıl bir Fırsat eşitsizliği yapıldığını göstermektedir. Nedendir bilinmez bir dil bu şekilde adeta yok sayılmaktadır. Farsçadan bu sınava hazırlanıp hayatını,düzenini kurmak isteyen biz gençlere yılda sadece 1 kez fırsat verildiği için bu yarışa 1-0 değil 8-0 geride başlıyor ve hayatımızı daima ertelemek zorunda kalıyoruz.                                                Sizlerden istediğimiz yalnızca bir imzayla vereceğiniz destekle diğer dillerden sınava hazırlanan arkadaşlarla eşit şansa sahip olmak ve aynı şekilde bu sınavın YDS de diğer dillerde olduğu gibi yılda 2 kez normal şekilde ve 4 kez elektronik yds olarak sınav yapılmasını talep ediyoruz. Aynı şekilde Yökdil sınavında da Farsça'nın yapılmasını istiyoruz. Istediğimiz şey çok birşey değil yalnızca içinde bulunduğumuz toplumda bu eşitsizliğe son verip. Sınavların eşit sayıda yapılmasını isteyerek fırsat eşitliğinin sağlanmasını istiyoruz.

Bugün gül zeynep imzanı bekliyor!

gül zeynep Ünveren bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «EŞITLIK ICIN KAMPAYAMIZA DESTEK OLUN! Farsça Sınavı içinde Yds yılda 2 kez yapılsın ve YÖKDIL sınavına dahil olsun!». gül zeynep ve imza atan diğer 325 kişiye katıl.