Eğitimde ayrımcı uygulama son bulmalı!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Eğitimde uygulanan ayrımcılığın düzeltilmesi ve gerekçesi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın açıklaması https://www.yenisafak.com/gundem/yok-baskani-saractan-acikogretim-aciklamasi-2585980

Sayın YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın Açıklaması bu şekilde, örgün üniversite örencileriyle aynı niteliğe sahip olacak açık öğretim örencilerinin ölçme ve değerlendirmede de aynı olması gerekir. ifadelerine yer verilmiş, fakat örenciler ölçme ve değerlendirmede aynı uygulamaya tabi değildir. ispatı ise  açık öğretim öğrencilerinin sınava giriş belgesinde,  sınav giriş belgesinde  aynen şu ifadeler yer almaktadır. önemli uyarılar  madde 10-Açık öğretim programlarında sınavları çoktan seçmeli test yöntemi ile yapılan derslerin değerlendirilmesinde dört yanlış bir doğruyu götürmektedir. madde 11-uzaktan öğretim programlarında sınavları çoktan seçmeli test yöntemi ile yapılan derslerin değerlendirilmesinde yanlış cevaplar dikkate alınmamaktadır.

Bu değerlendirme uygulaması sadece açık öğretim öğrencilerinde yer almaktadır ve bu değerlendirme sistemi geldikten sonra 20 olan soru sayısı yükseltilmesi gerekirken yükseltilmemiş  20 soru olarak kalmıştır, buda haksızlığın farklı bir boyutudur.

Ayrımcılık sınav giriş belgesinde açıkça görülmekte,  ve haksızlığa uğrayan Açık öğretim öğrencileri olmaktadır.  örgün öğretim, ikinci öğretim ve uzaktan eğitim programlarında derslerin ölçme ve değerlendirilmesinin ayrıntılı bir şekilde incelenmesini  bütün öğrencilerin aynı değerlendirmeye tabi olmasını ve bu haksızlığın ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz .

Bugün İbrahim imzanı bekliyor!

İbrahim Tumer bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Eğitimde ayrımcı uygulama son bulmalı!». İbrahim ve imza atan diğer 98 kişiye katıl.