Eğitim Sistemi Sınav Odaklı Değil, ÖĞRENCİ odaklı olmalıdır.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Bu problem ülkemizin genç nüfusunu derinden etkileyen bir problemdir. Eğitim ülkemizin geleceğidir. Fakat malum eğitim sistemimiz yetenek ve öğrenci üzerine değil, bizim (sözde) eğitim sistemimiz sınav odaklı resmen zihniyet şu şekilde; Matematik yapabiliyorsan sen öğretmenlerin gözünde çok zeki, geleceği parlak ve tabir-i caiz ise büyüyünce it kopuk olmayacaksın.
Bu algı değişmediği sürece pırıl pırıl öğrenciler heba olup gidiyor.

Diğer sorun ise ders sayılarının aşırı fazla olması liseye giden bir öğrenci hayatının en güzel zamanlarını derslere ayırmak zorunda kalıyorlar bu çok yanlış. Matematiği yapamayan çocuğa ''aptal'' gözüyle bakılmamalı yetenekleri ile ilgilenilmeli, yarın olmak istediği mesleği kendi seçmeli. Daha örnek veremeyeceğim bir çok konu var.Demek istediğim şey şudur; Öğrenciler Aptal değil veya yeteneksiz değiller, sorunlu olan şey sistemin ta kendisidir.

*Öğrenciler matematikle değil yetenekleri ile bir yere gelmelidirler.
*Mevcut sistem değiştirilmeli, ders sayısı ve süresi kesinlikle azaltılmalıdır.
*Eğitim sistemi Sınav odaklı değil, ÖĞRENCİ odaklı olmalıdır.
*Öğrenciler anaokulundan ilköğretime kadar Öğretmenlerinin gözlerinden yetenekleri belirlenip not alınmalı aynı zamanda öğrenciye kendini hangi konuda yetenekli gördüğü öğrenilmelidir
*Mevcut sistem acilen değiştirilmelidir
*Aynı zamanda okuma zorunluluğu lise için geçerli olmamalıdır

Bu kampanyayı başlattım, çünkü…
Ben Cemil Enes Artuk; Hayalleri sıradan olmayan düşünen ve araştıran, dersleri pek de güzel olmayan, geleceği pırıl pırıl insanların sistem yüzünden hiçbir şey olamamasından yakınan, üniversite mezunlarının bile iş bulamadığı şu devirde bir şeylerin değişmesi gerektiğini savunan 9.sınıfa giden 15 yaşında bir öğrenciyim. Ve hayallerim ders çalışmaya olan inadım yüzümden eriyip gidiyor.

Desteklerinizi bekliyorum