Fırat'ı ve doğamızı geri istiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Erzincan'ın doğa harikası olan Kemaliye ile İliç ilçeleri arasında yakın zamanda inşa edilen  Bağıştaş 1 ve Bağıştaş 2 HES Barajlarından CANSUYU diye bilinen yeterli miktarda suyun  bırakılmaması sebebi ile Fırat'ın en büyük kolu Karasu  nehrinde yaşayan; başta lutra-lutra (su samuru), 22 balık türü ve yüzlerce sucul canlının yaşam alanları ağır tehdit altındadır. Bu durum bölgede kilometrelerce uzunluğunda ki doğanın ekolojik dengesini bozmaktadır.

Bunun yanı sıra, Kemaliye (Eğin)'de yaz aylarında gerçekleştirilen Doğa Sporları Şenlikleri kapsamında, spor faaliyetlerinin  merkezinde yer alan KARASU nehrinde, yeterli su seviyesi olmadığından şenliklerde önemli aksamalar ve faaliyet iptalleri yaşanmaktadır.

Devlet Su İşlerinin asli görevi olan denetimlerinin sağlıklı yapmasını ve bölgede en uygun olan yer  Başpınar Köprüsün de bir bend inşa edilerek su seviyesinin 845 m. kodunda tutmak sureti ile çözüm üretilebilir.

Bugün türkan imzanı bekliyor!

türkan sarp bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «DSİ (Devlet Su İşleri) : Fırat'ı ve doğamızı geri istiyoruz». türkan ve imza atan diğer 827 kişiye katıl.