Громадяни світу закликають ВООЗ діяти

0 have signed. Let’s get to 5,000!
At 5,000 signatures, this petition is more likely to get picked up by local news!
#COVIDisAirborne started this petition to Dr. Tedros (World Health Organization (WHO))

Громадяни світу закликають ВООЗ діяти

Version:   English  |  Español  |  Italiano  |  Português  |  Française  |  Deutsche  |  礼 Japanese  |  繁軆字 C.Chinese  |  简体字 S.Chinese  |  한국어 Korean  |  हिंदी Hindi  |  Монгол Mongolian  |  Tiếng Việt Vietnamese  |  Filipino  |  русский Russian  |  український Ukrainian  |  қазақ Kazak  |  Persian فارسی

Наші цілі
Ми, громадяни світу, вимагаємо щоб Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) визнала наукові докази того, що SARS-CoV-2 поширюється шляхом аерозольної передачі ("повітряно-крапельним шляхом"), і наполегливо закликаємо ВООЗ якнайшвидше розробити чіткі рекомендації щодо заходів захисту від вірусів що таким чином передаються. На ранніх стадіях пандемії ВООЗ повідомила, що COVID-19 не передається по повітрю, і назвала повідомлення про зараження повітряно-крапельним шляхом «дезінформацією» (28 березня, «ФАКТ: COVID-19 НЕ передається по повітрю»). Це послання було почуто у всьому світі і багато в чому вплинуло на наше сприйняття небезпеки пов'язаної з різними шляхами передачі вірусу. На даний момент ВООЗ змінила свою жорстку позицію з цього питання і тепер визнає, що повітряна передача SARS-CoV-2 можлива (хоча і не дуже важлива). Проте, наслідки початково озвученої невірної позиції відчуваються досі.

ВООЗ внесла деякі оновлення ву свою збірку практичних рекомендацій, що пов'язано з визнанням випадків передачі вірусу повітряно-крапельним шляхом. Однак ці оновлення не були доведені до відома громадськості та як слід роз'яснені. Відсутність чіткості в позиції ВООЗ і неспішність у прийнятті рішень щодо передачі інфекції повітряно-крапельним шляхом привели до того, що громадяни та особи, відповідальні за розробку та втілення практичних рішень, прийшли до висновку, що в додаткових безпекових заходах необхідності немає.

Тепер ми знаємо, що це неправильно. Ми знаємо, що мити руки, дистанціюватися і носити маски недостатньо. ВООЗ зобов'язана повідомляти всю наявну в наявності наукову інформацію. Вплив ВООЗ на структури суспільної охорони здоров'я необхідно використовувати для зміни практичних рекомендацій в напрямку освіти і зниження ризику передачі інфекції повітряно-крапельним шляхом.

ВООЗ повинна чітко пояснити, чому вентиляція в приміщеннях так важлива, і оновити свою збірку практичних рекомендацій, щоб рекомендувати носіння масок, навіть якщо в приміщенні можна дотримуватися фізичну дистанцію. Невизначеність позиції ВООЗ сіє плутанину і завдає серйозної шкоди, сповільнюючи заходів реагування на COVID-19.

Передача SARS-CoV-2 повітряним шляхом - факт. Деякі країни це вже визнали. У багатьох інших країнах поінформовані люди вже вживають заходів щодо захисту своїх родин і близьких. Але не всі мають однаковий доступ до необхідних ресурсів та інформації. Щоб заходи захисту охопили все населення потрібно діяти через місцеву владу, яка переважно орієнтуєтся на рекомендацій ВООЗ. Це означає і те, що відсутність чітких вказівок від ВООЗ сприяє збільшенню соціальної нерівності.

Вимагаємо дій
Ми, громадяни світу, вимагаємо від ВООЗ:

1. Визнати що SARS-CoV-2 передається через аерозолі як в безпосередній близькості, так і просто в результаті перебування в одному приміщенні. Це твердження засноване на неспростовних доказах і відповідає принципу обережності.
  2. Вимагаємо терміново розробити практичні рекомендації, в консультації з багатопрофільними експертами, з метою зниження передачі SARS-CoV-2 повітряним шляхом. У цих рекомендаціях має бути зазначено, як носити маски (повинні щільно прилягати до обличчя), що маски слід носити в приміщенні (оскільки в загальних закритих приміщеннях немає безпечної відстані); як поліпшити природну вентиляцію й очищення повітря; і рекомендації по використанню лічильників CO2 для оцінки якості вентиляції приміщення.
  3. Вимагаємо термінового оновлення рекомендації по засобах індивідуального захисту, що використовуватимуться працівниками в зонах високого ризику, особливо в медичних установах і домах престарілих, де поширення SARS-CoV-2 вражає не тільки працівників, а й пацієнтів і вразливі групи. Слід рекомендувати принаймні протестовану маску N95 / FFP2. Відсутність підтвердження передачі SARS-CoV-2 повітряно-крапельним шляхом наразило медичних працівників на небезпеку.
  4. Використовуйте платформу ВООЗ для чіткої і швидкої комунікації з громадськістю, урядами, національними та регіональними закладами охорони здоров'я, щоб вони могли негайно вжити заходів для порятунку життів. Необхідно розпочати широкомасштабну рекламну кампанію щодо запобігання передачі SARS-CoV-2 повітряно-крапельним шляхом, інформуючи всіх людей у ​​всьому світі про те, як вірус поширюється по повітрю, невтомно наполягаючи на перевагах проведення заходів на свіжому повітрі (а не в закритих приміщеннях) . Дуже важливо однозначно визнати помилковість початкових тверджень про неважливість повітряно-краплинного механізму перенесення. Недостатня чіткість донесення наукових фактів призводить до втрат людських життів і підриває дії щодо пом'якшення наслідків пандемії.
  5. ВООЗ повинна чинити дипломатичний тиск на уряди, які не формулюють свої громадські рекомендації згідно з науково обґрунтованими принципами, тим самим наражаючи на небезпеку здоров'я та життя своїх громадян.

#COVIDisAirborne | covidisairborne.org | covidisairborne@gmail.com | @COVIDisAirborne

0 have signed. Let’s get to 5,000!