Çocuklar Dilenci Kucaklarında Ölüme Terkedilmesin!!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Her birimizin hemen her gün sokak başı rastladığı üzücü tablo: Dilenen insanların kucağında her şeyden habersiz masum yavruların, umarsızca; soğuğa, açlığa, egzoz dumanlarına ve iddia edildiği üzere uyuşturucu maddelerle sürekli uyutularak ölüme terk edilişleri!..

Sosyal medyaya da yıllardır yansıdığı gibi, bu yavrular üzerinden para kazanmayı birileri sektör haline getirmiş durumda. Kimsesiz ve kaçırılmış çocukların, çocuk pazarlayıcılarının elinde dilencilere satılan bir mal muamelesi gördükleri; çeşitli uyku hapları ve uyuşturucu maddelerle sürekli uyutularak zaman içerisinde ölüme terk edildikten sonra, yerlerinin yeni mağdur yavrularla doldurulduğu iddia edilmekte yıllardan beri.

Elimde bir fert olarak, belge niteliğinde, bunu ispatlayabilecek somut bir veri yok; birkaçıyla konuşup kaçamak cevaplar ve bakışların şahidi oldum. Bende bir anneyim. Bir bebeğin veya iki üç yaş çocuğunun uyku süre ve sıklığı hakkında tecrübe sahibiyim. Ayrıca uyku şekli ve derinliğinin boyutu hakkında da. Sizler de bilirsiniz.

İstisnaları vardır muhakkak; fakat maalesef birçoğunun uyumadığına, çeşitli şekillerde derin uykulara mahkum edilerek küçücük bünyelerinin acımasızca zehirlendiğine ve bu duruma da ancak birkaç gün dayanabildiklerine inananlardanım. Uzun zamandır gözlemliyorum. Konuşuyorum. Eğilip çocukları inceliyorum, dokunuyorum. Ceset gibi tepkisizce halleri karşısında yüreğim kabarıyor. Alıp kucaklamak ve kurtarmak istiyorum her birini, insan eliyle yazılmış, değiştirilebilir kaderlerinden. Fakat bir fert olarak maalesef gelemiyor elimden bu. Gözyaşlarımı sile sile uzaklaşıyorum. "Ne yapabilirim minik can, senin için?" diye düşüne düşüne...

"Bir imza kampanyası başlatsam?.."

"Evet! Neden olmasın? Başarıya ulaşmış çok kampanya var. Birçok insanın hayatına dokunmuş, çözüm ve kolaylık getirmiş birçok kampanya! Duyarlılığını yitirmemiş insanlar ve yetkililer sayesinde!!!"

Duyarlılığını yitirmemiş insanlar! Lütfen imzalayın ve paylaşın!

Duyarlılığını yitirmemiş sayın yetkililer! Lütfen değerlendirin ve bir şeyler yapın!

Buradan; bir insan, bir anne, bir fert olarak sesleniyorum:

Sayın Başbakan Binali Yıldırım Bey

ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya Hanımefendi'ye öncelikle.

Ve kampanyada adı geçen geçmeyen ilgili makam ve dernek yetkililerine...

Sizlerin, bu uğurda çok kıymetli adımlar atacağınıza eminim.

Lütfen,

*Cinayete eşdeğer bu durumla ilgili gerekli gözlem-araştırma ve tahkikatlar yapılsın.

*Kucağında çocuk ile dilenen şahıslara men edici ceza ve yaptırımlar uygulanarak ve bu yavrular ellerinden alınsın ve ilgili kurumlara yerleştirilsin.

*Çocuk istismarcıları ve pazarlayıcıları, dört bir yanda serbestçe dolaşamasın; işledikleri bu ağır suç cezasız kalmasın. Kirli planlarına bir gün her birimizin çocuğu dahil edilebilir, nitekim çocuk kaçırma istatistiklerindeki artış her geçen gün ürkütücü boyutlara ulaşmakta.

*Bu durum ve bu çocuklar için özel bir yasa çıkarılsın ve arınsın sokaklar-köprüler; bu gizli katliam tablolarından, bebeler de vücutlarına zerk edilen zehirlerden!

Başlarına gelenlerden habersiz ve dertlerini şikayet etmekten âciz, kurtarılmayı ve korunmayı bekleyen bu insan yavrularının dili ve siz yetkili mercilere yardım isteyerek uzanan, donmuş minik eli kabul edin lütfen bu kampanyayı.

Çocukların para aracı olarak kullanılmaması, zehirlenmemesi ve öldürülmemesi uğrunda atacağınız adımların ve en kısa zamanda basına da yansıyacağını umduğum yeni girişim-proje ve çözümlerinizin;

dünyanın yaşanılır bir diyar olabileceği hususundaki, insanlığın yitirmek üzere olduğu "ümit ve güven" duygusuna da hayat veren bir esin kaynağı olacağı inancındayım.

Bugün ELiF SABRİYE imzanı bekliyor!

ELiF SABRİYE KATİP bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Dr. Fatma Betül Sayan Kaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Çocuklar Dilenci Kucaklarında Ölüme Terkedilmesin!!!». ELiF SABRİYE ve imza atan diğer 32 kişiye katıl.