Annem emekli bir Uygur tıp doktoru. O’nu Çin toplama kampından kurtaralım

0 have signed. Let’s get to 25,000!

Ziba Murat
Ziba Murat signed this petition

Benim adım Ziba Murat. Ben bir Uygur Türküyüm ve Amerika’da yaşıyorum. Dünyadaki insanlardan bir ricam var: Lütfen annemi Çin’in toplama kampından çıkarıp eve getirmeme yardım edin.

“Bebeğin uyurken sen de biraz dinlenmelisin.” Bu annemin 9/10/2018 tarihinde bana atmış olduğu en son mesajıydı. Işte o gün, en kötü kabusumuz gerçeğe dönüştü. Çin hükümet polisleri, kirli ellerini, 57 yaşındaki Uygur, emekli tıp doktoru, entelektüel ve en önemlisi Çin Halk Cumhuriyeti yasalarına uyan bir vatandaş olan Dr.Gulshan Abbas’a uzattı ve O’nu Çin'in Uygurlar, Kazaklar ve diğer etnik müslümanları esir tutukları kamplara götürdüler.

Bugüne kadar annemin nerede tutulduğu veya durumu hakkında hiçbir fikrimiz yok. Urumçi'deki akrabalarımızdan annemin nerede olduğu hakkında bilgi almasını veya O’nu görmeye gitmesini istedik, ancak sorularımız her zaman çok belirsiz, geçiştirici  bir cevapla ya da “sadece yakın aile üyelerine sorma izni verilirmiş” diye yanıtlandı. Yani, hiç kimse bizim için bir cevap almaya istekli yada alabilecek duruma sahip değildi. Tüm yakın aile üyeleri (iki kızı, üç kardeşi) Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşıyor. Ancak Çin'in ABD Büyükelçisine başvurduğumuzda, o kapı da yüzümüze kapandı ve hiçbir cevap alamadık

Daha da kötüsü, annemin yüksek tansiyonu, sırt ağrısı, osteoporozu var ve ayrıca geçmişte her iki gözünden, birden fazla ameliyat geçirdi.  O yüzden, annemin düzenli izlenmesi, düzenli ilaç almasını gerektiren bir çok sağlık sorunları vardır. Şimdi Covid-19 virus salgını ile daha çok korkuyorum ve endişeliyim çünkü biliyorsunuz ki bu kamplar Covid-19 gibi virüsler için tam bir üreme alanıdır.

Annem eğitimli ve deneyimli bir tıp uzmanıydı. Hiç bir sabıka kaydı yoktur ve Çin anayasası hakkında gayet iyi bilgiye sahiptir. Bizi görmek için ABD’ye gelmesi dışında başka bir ülkeye gitmedi ve başka hiçbir ülke ile de bağlantısı yoktur. Kaybolmadan önce basit bir hayat yaşıyordu. Çin yasalarını hiç bir zaman ihlal etmedi.

Annemizin Kaybolması, şimdi anne olan ben ve kız kardeşim için cok buyuk bir sıkıntı yaratti çünkü ebeveynlik her zaman annemizle paylaşacağımızı düşündüğümüz, hayal ettiğimiz bir şeydi, Çocuk yetiştirme konusunda annemin bize tecrübelerini öğretmesini ve anneanne olarak da hayatımızın bir parçası olmasını istiyorduk. Ancak Çin hükümeti bunu bize çok gördü ve annemi kamplada tutarak bizi annemden ayırdı. Oysa annemiz, Kızlarının bakımı altında olmalı ve tıbbi yardım almalıydı.

Lütfen birkaç saniyenizi ayırın ve biricik annemizi bu korkunç zindandan çıkarmak için bu kampanyayı imzalayın ve paylaşarak destekleyin. Annemizin torunlarını tekrar görmesini istiyoruz, O’nun sesini tekrar duymak istiyoruz. Birlikte, yardımlarınızla O’nu kurtarıp eve getirebiliriz!

Son olarak, annemin bu haklı davası hakkında farkındalık yaratmamıza ve derhal serbest bırakılmasına yardım etmesi için uluslararası teskilatlara ve insan hakları örgütlerine yalvarıyoruz.

Ve gazetecilere, avukatlara ve yardim sever insanlara sesleniyoruz. Bize herhangi bir şekilde yardım edebileceğinizi düşünüyorsanız, lütfen bana freegulshanabbas@outlook.com adresimden ulaşın.

Teşekkürler.