Kampanya Kapatıldı

Dokuz Eylül Üniversitesi kütüphaneleri 24 saat açık olsun.

Bu kampanya 52 destekçiye ulaştı

YÖKSÜZ, ÖZGÜR, NİTELİKLİ BİR EĞİTİM İSTİYORUZ.

Dokuz Eylül Üniversitesi son 3-4 yıldır özgürlüklerin kısıtlandığı, sosyal aktivitelerin önünün kapandığı, demokrasiden uzak bir hale büründü. Tüm bunların yanına sürekli görevlerinden alınan ve yerine getirilen rektörler de bu duruma ayak uydurdu. Rektör Mehmet Füzün döneminde yemekhane 4 liradan 6 liraya çıkmış, yemekhane kuyrukları gittikçe artmış, bütünlemeler yok sayılmıştı. Mehmet Füzün yerine gelen Adnan Kasman ise üniversiteyi tam anlamıyla ticarethane gibi yönetmeye çalışmış bir tane bile öğrenci sorununa yüz dönmemiştir. HGS sistemi ile otoparksız okulda öğrencinin cebinden 300tl para almış, bir çok alanda öğrencinin yanında olan akademisyenlerin ihracı için uğraşmış, kantinlerin kapatılması, kütüphane saatlerinin sınırlandırılması gibi bir çok sorunun öznesi olmuştur. YÖK ile görevinden alınan Adnan Kasman'ın arkasında bıraktığı buhranı devam ettirmek için yerine vekil olarak atanan Erdal Çelik geldiği günden bu yana bütün sorunlara göz yumar vaziyette safını belli etmiş, senatoyu toplayıp üniversitemizi silah sanayine odaklı araştırma üniversitesi olması için talepte bulunmuştur.  Erdal Çelik'e sormadan duramıyoruz. Neyin savaşı bu?

Dokuz Eylül Üniversitesi hala ulaşım sorunu yaşamakta, hgs denilen soygun devam etmekte, yemekhane kuyrukları gün geçtikçe artmakta, kütüphane sıkıntısı hergün gün yüzüne çıkmakta, üniversiteye verilen ödenekler bilimsel üretim alanları dışında her yere harcanmaktadır. (bkz. labaratuvarlar, atölyeler, minimal mühendislik alanları..)

Sonuç olarak bugün Dokuz Eylül Üniversitesi yukarıdan atanan kişiler tarafından bir buhran haline büründürülmüş ve yama ile onarılmaya çalışılmaktadır. Sesleniyoruz bu yama tutmaz. Geleceksizlik ve güvencesizlik sorununun ayyuka çıktığı bu dönemde itaat etmeyeceğiz, toplumun yararına bilginin üretim alanlarının oluşturulması için mücadele edeceğiz. Siz savaştan, sermayeden yana olmaya devam edin bizler toplum yararına bilim üretmeye barış istediği için ihraç edilen hocalarımız ile yan yana barışı savunmaya devam edeceğiz. Üniversiteler bizimdir!

Bugün İzmir Öğrenci imzanı bekliyor!

İzmir Öğrenci Kolektifleri bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü: Dokuz Eylül Üniversitesi kütüphaneleri 24 saat açık olsun.». İzmir Öğrenci ve imza atan diğer 51 kişiye katıl.