Doktoruma Desteğim Tam!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

İtibarlı ve bu noktaya gelebilmek için bir ömür geçirmiş doktorlar, medya tarafından hedef alınarak ucuz magazin malzemesi haline getiriliyorlar. Tek isteği biraz daha rating olan gazete ve televizyonlar, gündeme gelmek isteyen avukatlar, doktorları birer malzeme olarak kullanıyor. Çamur at izi kalsın mantığı ile hareket eden kişiler, gazete ve televizyonları birer silah olarak kullanarak doktorların itibarlarını iki paralık ediyor.

Bunun son örneği sezaryen sırasında karnında "amniyotik bant" unutulduğu iddiası ile bir kadın doğumcunun davalık olması ve bir başka kadın doğum uzmanı Prof. Dr Fecrialem Sevilen'in tecavüzcü ilan edilmesi.

Nisan 2017’de sezaryen ameliyatı olduğunu söyleyen anne adayı, ‘karnında unutulan şerit bant’ nedeniyle çok ağrısı olduğunu, bantın kendisini sıktığını ve çocuğunu aldırmak zorunda kalacağını anlatıyor, doktorlara isyan ediyordu. Bunu televizyonlara taşıyan avukatı da bunun bir tıbbi malzeme değil bir rahatsızlığın teşhis olduğunu öğrenme zahmetine girmiyordu.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fatih Sürenkök şöyle diyor: “Bir hekime yönelik şiddetten çok, bir hekim kusuru medyada daha çok algı yaratıyor ve ilgi çekiyor. Bu nedenle oradaki medya mensupları da haberin tıbbi alt yapısını incelemeden sadece sansasyona yönelik bir duyguyla balıklama atlıyorlar bu tür haberlere. Bu haberciliğin çok kötü bir örneği. Toplumda infial yaratan, hekimleri karalayan, küçük düşüren ama bu haberi yapanın cehaletini de ortaya koyan bir tablo. Medya sağlık sistemini karalayacaksa lütfen bunu hekimler üzerinden yapmasın. Bir sağlık haberi yapacaklarsa, her kanalın kendi tıbbi danışmanı olur ve en azından basit bir cümleyle bilmediklerini sorarlarsa, bu cehaletten ve yarattıkları kara tablodan kendilerini korumuş olurlar. Bu, basın için gerçekten bir kara tablo. Bir anne, cehaletinden ya da birilerinin iteklemesiyle bunu yapmış olabilir ama bir basın mensubu bu kadar cahil olmamalı. Hiçbir şey bilmiyorsan, tanıdığın doktor yoksa, amniyotik bant nedir diye Google’a yaz sor!”

Ayşe Arman ise, hastasını eldiven kullanarak elle muayene ettiği için "Nitelikli Cinsel Saldırı" iddiası ile tutuklu olarak yargılanan Prof. Dr. Fecrialem Sevilen'i "tecavüzcü doktor" olarak üç gün boyunca gazetede lanse ediyor. Süregelen bir davadaki delilleri ve ifadeleri bir kenara koyarak, kendisi ile görüşmeye hiç tenezzül bile etmeden, itham edilen doktorun resmini yayınlıyor. Hem savcı, hem yargıç hem de  cellat olarak 68 yaşındaki 44 yılllık doktoru bir çırpıda linç ediyor. Belki de bugüne kadar yüzbinlerce hastaya bakmış, onbine yakın çocuğun doğumuna vesile olmuş, binlerce doktor yetiştirmiş bir uzmanın şerefini, mesleğini kendi ratingi uğruna iki paralık ediyor.

Kendisine karşı deliller sunulduğunda, davadan vazgeçilmesi ve doktorun serbest kalması için para talebinde bulunan telefonların geldiği aktarıldığında, "A ben böyle olduğunu bilmiyordum" diyerek işin içinden çıkmaya çalışıyor.

Biz doktorlarımızın sonuna kadar yanındayız. Tek talebimiz yargının tarafsız olarak görevini yerine getirmesi sırasında hastalar kadar doktorların da haklarının gözetilmesi ve itibarlarının muhafaza edilmesi.

Doktoruma Desteğim Tam!