Respectarea drepturilor omului si a Constitutiei Republicii Moldova

0 людей подписали. Следующая цель: 100
Marin Dulce создал(а) эту петицию, адресованную Doamnei ministru al educatiei,cercetarii и

Solicitam respectarea Constitutiei RM careia i-ati jurat credinta de catre dvs si ministerul in fruntea caruia stati,inclusiv a articolului 13 din aceasta constitutie care subliniaza ca limba de stat in care au obligatia de a activa institutiile statale este limba moldoveneasca - limba de stat a acestei tari.Prin urmare,facand apel la acest articol constitutional dar si la respectarea lui,cerem sa fie aplicata respectarea legii Parlamentului  Nr. 3465 din  01.09.1989 si anume invatarea in institutiile de invatamant moldovenesti a obiectului limba  moldoveneasca ca limba materna inlocuind limba romana din curicculum iar istoria romanilor si universala sa fie inlocuita cu sintagma si obiectul ,,istoria Moldovei si universala``. In conformitate cu legea privind accesul la informatie art.10,12,21 solicitam un raspuns oficial daca veti intreprinde masurile necesare de respectare a legii prin furnizarea manualelor de limba moldoveneasca si istoria Moldovei in bibliotecile scolare din tara in timpul ramas pana la inceputului anului de invatamant 2019-2020.

0 людей подписали. Следующая цель: 100