Petition Closed

Doğumdan sonra işten ayrılan anneler de kıdem tazminatı alabilsin!

Bilindiği üzere 1475 sayılı iş kanununun 14. maddesinde kıdem tazminatı almaya hak kazanma koşulları belirtiliyor. Bu koşullar içerisinde kadın işçinin evlendikten sonra 1 yıl içerisinde istifa etmesi halinde kıdem tazminatı almaya hak kazanacağı maddesi de yer alıyor.

Aynı haktan doğum nedeni ile işten ayrılan kadın çalışanlar da yararlanabilmeli! Evladına bakacak kimse olmadığı için yıllardır emek verdiği işinden ayrılmak durumunda kalan anneler de, emeklerinin karşılığı olarak kıdem tazminatlarını alabilmeliler. Bu durum, çoğu kadın için en az evlenme nedeniyle ayrılma kadar elzem bir işten ayrılma nedeni ve madur durumda olan kadın sayısı azımsanamaz.

Hali hazırda geçerli olan kanunda bu şekilde bir iyileştirme yoluna gidilerek, çocuğuna bakmak için işten ayrılan kadınların da kıdem tazminatını alabilmesini istiyoruz.

This petition was delivered to:
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı
    suleyman SOYLU

Sinem Keren started this petition with a single signature, and now has 9,243 supporters. Start a petition today to change something you care about.