Kampanya Kapatıldı
Kampanyanın muhatabı: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı suleyman SOYLU

Doğumdan sonra işten ayrılan anneler de kıdem tazminatı alabilsin!

Bilindiği üzere 1475 sayılı iş kanununun 14. maddesinde kıdem tazminatı almaya hak kazanma koşulları belirtiliyor. Bu koşullar içerisinde kadın işçinin evlendikten sonra 1 yıl içerisinde istifa etmesi halinde kıdem tazminatı almaya hak kazanacağı maddesi de yer alıyor.

Aynı haktan doğum nedeni ile işten ayrılan kadın çalışanlar da yararlanabilmeli! Evladına bakacak kimse olmadığı için yıllardır emek verdiği işinden ayrılmak durumunda kalan anneler de, emeklerinin karşılığı olarak kıdem tazminatlarını alabilmeliler. Bu durum, çoğu kadın için en az evlenme nedeniyle ayrılma kadar elzem bir işten ayrılma nedeni ve madur durumda olan kadın sayısı azımsanamaz.

Hali hazırda geçerli olan kanunda bu şekilde bir iyileştirme yoluna gidilerek, çocuğuna bakmak için işten ayrılan kadınların da kıdem tazminatını alabilmesini istiyoruz.

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı
    suleyman SOYLU

Sinem Keren bu kampanyayı bir imzayla başlattı, şimdi 9.241 destekçisi var. Görmek istediğin değişimi yaratmak için bugün sen de bir kampanya başlat.

Bugün Sinem imzanı bekliyor!

Sinem Keren bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Doğumdan sonra işten ayrılan anneler de kıdem tazminatı alabilsin». Sinem ve imza atan diğer 9.240 kişiye katıl.