Kampanya Kapatıldı

Doğumdan sonra işten ayrılan anneler de kıdem tazminatı alabilsin!

Bu kampanya 9.238 destekçi ulaştı

Bilindiği üzere 1475 sayılı iş kanununun 14. maddesinde kıdem tazminatı almaya hak kazanma koşulları belirtiliyor. Bu koşullar içerisinde kadın işçinin evlendikten sonra 1 yıl içerisinde istifa etmesi halinde kıdem tazminatı almaya hak kazanacağı maddesi de yer alıyor.

Aynı haktan doğum nedeni ile işten ayrılan kadın çalışanlar da yararlanabilmeli! Evladına bakacak kimse olmadığı için yıllardır emek verdiği işinden ayrılmak durumunda kalan anneler de, emeklerinin karşılığı olarak kıdem tazminatlarını alabilmeliler. Bu durum, çoğu kadın için en az evlenme nedeniyle ayrılma kadar elzem bir işten ayrılma nedeni ve madur durumda olan kadın sayısı azımsanamaz.

Hali hazırda geçerli olan kanunda bu şekilde bir iyileştirme yoluna gidilerek, çocuğuna bakmak için işten ayrılan kadınların da kıdem tazminatını alabilmesini istiyoruz.

Bugün Sinem imzanı bekliyor!

Sinem Keren bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Doğumdan sonra işten ayrılan anneler de kıdem tazminatı alabilsin». Sinem ve imza atan diğer 9.237 kişiye katıl.