0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Kadınların(ANNELERİMİZİN) hayatlarındaki en özel anlarından birisi olan doğum, bir kadının bedenen ve ruhen yıpranmadan tamamlanması gereken en önemli süreçlerden birisidir. Gebelerin doğum esnasına dair endişeleri ile ilgili oluşacak kaygıların en aza indirilmesi ve bu sürecin anne bebek ve aile efradı tarafından rahatça atlatılabilmesi için hastanelerde doğum esnasında mahremiyet meselesine dikkat edilmelidir. Bu gün bir çok doğum evi ve hastanelerde erkek temizlik personeli, hasta bakıcı ve diğer hizmetlerde yer alan erkek bireylerden arındırılmış doğum yerleri olması gerektiği kanaatindeyiz.

Devlet hastanelerinde ve doğum evlerinde talep eden gebeler için, buna dikkat edilen alanların oluşturulmasını talep ediyoruz.

MUAYENELERDE DOKTOR SEÇME HAKKIMIZ VARDIR AMA DOĞUMLARDA DOKTORU SEÇME HAKKI VERİLMEYİP MAHREMİYETE DİKKAT EDİLMEMEKTEDİR. SADECE BAYAN DOKTOR VE EKİPTEN OLUŞAN DOĞUM ORTAMLARI DEVLET HASTANELERİNDE DE TEŞKİL EDİLMELİDİR. BİZ BU GÜZEL ÜLKEMİN VATANDAŞLARINA BAYAN EKİBİ SEÇME HAKKIMIZ OLMASINI TALEP EDER VE DEVLET HASTANELERİNDE DOĞUMDA BAYAN EKİP SEÇİMİ OLMAMASININ ÇOĞU KİŞİNİN MAGDURİYETİNE, ÖZEL HASTANELERE YÖNELMESİNE SEBEP OLDUĞUNU BİLDİRİRİZ. SİZİ DE EŞİNİZİN KIZINIZIN MAHREMİYETİ İÇİN BU KAMPANYAYA DESTEK OLMAYA BEKLİYORUZ.DOKTORU MUAYENEDE SEÇTİĞİMİZ GİBİ DOĞUM EKİBİNİ DE YASAL OLARAK SEÇMELİYİZ.
DİĞER ÜLKELERDEKİ YASAL SEÇME HAKKI BİLDİRGELERİ.;
Amsterdam Bildirgesi:
5.6.Hastalar, sağlık sisteminin işleyişi ile uyumlu olarak, hekimlerini veya diğer sağlık personelini ve sağlık kurumlarını seçme ve değiştirme hakkına sahiptir
Bali Bildirgesi:
2. Seçim yapma özgürlüğü
a. Hasta özel veya devlet sektöründe olmasından bağımsız olarak hekimini ve hastanesini veya sağlık hizmeti veren kurumları özgürce seçme ve değiştirme hakkına sahiptir
Lizbon Bildirgesi:
1.Hasta, hekimini özgürce seçme hakkına sahiptir.
Hasta Hakları Yönetmeliği:
Madde 9- Mevzuat ile belirlenmiş usüllere uyulmak şartı ile hastanın, kendisine sağlık hizmeti verecek olan personeli serbestçe seçme, tedavisi ile ilgilenen tabibi değiştirme ve başka tabiplerin konsültasyonunu istemek hakkı vardır

Bugün SELAHATTİN imzanı bekliyor!

SELAHATTİN ACAROĞLU bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «DOĞUMDA MAHREMİYETİME DOKUNMA-DOĞUM EKİBİNİN SADECE BAYANLARDAN OLMASINI İSTİYORUZ.». SELAHATTİN ve imza atan diğer 1.610 kişiye katıl.