Kampanya Kapatıldı

Doğum izni en az 6 ay olmalı

Bu kampanya 9.446 destekçiye ulaştı

Doğum sonrası izninin ülkemizde 8 hafta olduğu ve aktarmayla veya yeni yapılan değişiklikle erken doğum yapıldığında onun da eklenmesiyle 37. haftada doğum yaptığınızda bebeğiniz 4 aylık oluyor. Sağlık Bakanlığımız diyor ki 6 ay sadece anne sütü verin diyor yalnız anne eğer geçim sıkıntısı yaşıyorsa 3 aylık bebeğini evde bir yabancıya veya bir yakınına bırakarak binbir telaşla ve stresle ise başlıyor. Ve bunun sonucunda annenin sütü kesiliyor veya bebek strese girip emmeyi bırakabiliyor anne en az 6 ayı bırakın bu kısa doğum izni stresi yüzünden sütü vermekten âciz kalabiliyor.

Doğum sonrası iznin en az 20 hafta olması tüm annelerin isteği. Devletimizin yaptığı ufak çapta yardımları değil ciddi adımları bekliyorum. 3 çocuk istiyorsunuz tamam da desteklerinizi sözle değil özde icraatlarınızla destekleyin ki sözleriniz havada kalmasın, geleceğe umutla bakalım, mutlu anneler mutlu çocuklar yetiştirsin, yeni neslin değişimi annelerin elinde annelerin imkanlarını rahatlatın lütfen. Kafamız rahat işe gidelim, verimli olalım. Beraber katkı sağlayalım ülkemize.

Bugün Tuğçe imzanı bekliyor!

Tuğçe Tayfun bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Doğum izni en az 6 ay olmalı». Tuğçe ve imza atan diğer 9.445 kişiye katıl.