Doğa ve kuş fotoğrafçılarına Kızılırmak deltasındaki yasak kaldırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Kızılırmak Deltası sahip olduğu doğal ve ekolojik özellikleri ile doğa severlerin yanı sıra doğa fotoğrafçıları, kuş fotoğrafçıları, bitki fotoğrafçıları açısından son derece verimli bir alandır.

Delta fotoğrafik özellikleri nedeni ile geçmişte bir çok kez Milli parklar bölge müdürlüğümüzün, Bafra Belediyesi’nin, Trakus'un düzenlendiği fotosafarilere ev sahipliği yaptığı gibi gerek Samsun’lu gerekse çevre illerden gelen fotoğraf gruplarının çekim merkezidir. İlimizde Kızılırmak Deltası ile ilgili pek çok kez özel fotoğraf sergileri açılmıştır.

Ancak yaşadığımız UNESCO süreci öne sürülerek fotoğrafçıların deltaya girişlerinde ciddi kısıtlamalar getirilmiş, adeta fotoğrafçılar avcılarla aynı kategoriye alınmışlardır. Takdir edersiniz ki özellikle kuş fotoğrafçılığında özel bölgelerin fotoğraflanmasında araç çok önemlidir alanın çok geniş olması yaya olarak fotoğraf çekimi yapılmasına izin vermemekle birlikte farklı mevsimlerde farklı alanların fotoğraflanması araç gerektirebilmektedir.

Bu nedenle araç girişi yasağının fotoğrafçılar için tekrar gözden geçirilmesini talep etmekteyiz bu konuda önerimizi sizlere iletmek isteriz.

Alanda fotoğraf çekmek isteyen fotoğrafçıların başvurularını değerlendirilerek   kurumunuzca verilecek kartlarla güvenlik kuvvetlerinin alana girişlere izin vermelerinin sağlanmasını talep etmekteyiz.

Bu izinlerin UNESCO sürecine herhangi bir olumsuzluğun yansımasına   neden olmasının söz konusu olmayacağını düşünmekteyiz.

Kızılırmak deltası doğa ve kuş fotoğrafçılarına yasaklanmıştır.Araç trafiğine kapatılınca artık kimse gitmez olmuştur, buna karşılık mandacılar, balıkçılar, samkuş çalışanları,halkalama görevlileri, mazotlu belediye otobüsleri cirit atmaktadır

Kaçak avcılık ve av katliamları çoğalmıştır

Bisikletle yada yürüyerek kuş fotoğrafçılığı ve kuş gözlemciliği yapılmaktadır.

Alana fahri av müfettişleri ve fotoğrafçılar alınmadığından kaçak avcılık çok artmıştır.

Alan çok büyüktür,yaşlı insanlar hasta insanlar engelli insanlar fotoğraf çekmektedir,

Fotosafari ile Kızılırmak deltasını fotoğraflarla bizler dünyaya tanıttık şimdi fotoğrafçı hariç neredeyse herkes alana girmektedir.

Deltanın kapanması ile Bafra iline artık ziyaretçi turist gidememektedir buda ekonomiyi olumsuz etkiliyor

Başvurumuzun değerlendirilerek gereğinin sağlanmasını müdürlüğünüze arz ederiz.