APHRODİSİAS - KARACASU YA YAPILACAK JEOTERMAL KUYUSUNA DUR DİYELİM!!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Yaşadığımız yer olan Aydın Karacasu’da bulunan Afrodisyas Antik Kenti Polonya Krakow da toplanan 41. Unesco Dünya Mirası Komitesi tarafından Dünya Mirası Listesi’ne eklenmiş ve koruma altına alınmıştır.
Ülkemdeki bazı para hırsına sahip şirketler kolay para kazanmak adına bu olağanüstü arkeolojik şehrin çok yakınına jeotermal elektrik üretim tesisi kurmak istemektedirler. Bu amaçla, yetkililer tarafından bu şirketlere jeotermal arama ruhsatı ve jeotermal sondaj izni verilmiştir.Bu proje uygulanır ve jeotermal sıcak su yeryüzüne çıkarılırsa Afrodisyas Antik Kenti büyük bir tehlikeye girecek ve kısa süre sonra bu jeotermal elektrik santrali tarafından salınan zehirli gazlar nedeniyle ziyaret bile edilemeyecektir. Ayrıca bu gazlar bütün çevrenin çürük yumurta gibi kokmasına neden olacaktır.
Biz, ilçe sakinleri olarak, bu projeyi durdurmak için sizden yardım istiyoruz. Lütfen bu antik şehre HAYAT veriniz.

Karacasu / AYDIN