Victoria

¡La petición ha conseguido su objetivo gracias a 31 firmas!

Actualizare: Pentru că există o petiție asemănătoare care a strâns deja aproape 25.000 de semnături și pentru a nu fragmenta lista de semnături, vă invităm să semnați acea petiție aici: http://www.petitieonline.com/demisia_titus_corlatean (Mulțumim Laurențiu)

Stimate dle Prim Ministru,

Ca urmare a organizării profund defectuoase, la secțiile de votare din străinătate, a procesului electoral pentru alegerea Președintelui României din data de 2 noiembrie 2014 solicităm demiterea ministrului de externe, dl Titus Corlățean.

Răspunderea pentru imposibilitatea de a vota, descurajarea din cauza cozilor prea lungi sau nevoia de a aștepta până la 5 ore pentru a putea vota, o poartă fără îndoială ministrul de externe. Stabilirea secțiilor de vot din străinătate a fost decisă de către Ministerul de Externe în baza Ordinului nr. 1839/2014 semnat de  către dl ministru Titus Corlățean.

Respingem cu vehemență încercările de disipare a răspunderii între diverși actori secundari în procesul de vot (ambasade, BEC, "agitatori") pentru a exonera de răspundere Ministerul de Externe, maximul responsabil al organizării alegerilor în afara granițelor țării.

De asemenea, respingem afirmația conform căreia această experiență umilitoare și îngrădirea dreptului constituțional de a vota au garantat împiedicarea fraudării alegerilor în străinătate. Nu prin îngrădirea unui drept fundamental se combat faptele ilegale ci printr-o organizare profesionistă și colaborare instituțională care să remedieze prompt deficiențele de organizare, elemente care cu ocazia acestor alegeri au lipsit cu desăvârșire.

Deoarece nu există nicio scuză acceptabilă, cerem insistent demiterea ministrului de externe cu efect imediat, ca garanție că exercitarea dreptului la vot și demnitatea alegătorilor, drepturi elementare într-o democrație, vor fi pe deplin respectate pe data de 16 noiembrie.

Cu fiecare zi de menținere în funcție a ministrului de externe, dl Titus Corlățean, nu faceți decât să adăugați o greutate în plus la umilința inacceptabilă la care au fost supuși zeci de mii de români din străinătate în primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din 2014.

Această petiție vă oferă ocazia extraordinară de a dovedi prin fapte că sunteți un "Prim Ministru al tuturor românilor" pentru a putea crede în aspirația dvs de a deveni "Președintele tuturor românilor".

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Hoy: Daniel cuenta con tu ayuda

Daniel Pustan necesita tu ayuda con esta petición «dl Victor Ponta: Cerem demiterea Ministrului de Externe ca urmare a lezării dreptului la vot și demnitate al românilor din străinătate la alegerile din data de 2 noiembrie 2014». Únete a Daniel y 30 personas que ya han firmado.