Diz ameliyatı sonrası engelli olan Bahar, adalet istiyor

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Merhaba arkadaşlar bu kampanyayı başlatmamın sebebi adaletin yerini bulmasi. Yürüyerek gittiğim hastaneden engelli olarak çıktım. Benim Hepinizin imzasına ihtiyacım var.

Kusura bakmayın Hikayem biraz uzun lütfen sonuna kadar okuyup imzalayın. 2014 yılında Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne diz ağrısı nedeniyle başvurdum. Dr patella çıkığı olduğunu yani diz kapağının kaydığını ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ameliyat oldum. Ameliyattan çıktığımda dış rotasyon gelişmişti yani parmaklar arkada topuk öne bakıyordu.

Beni engelli bırakan doktor tarafıma aydınlatıcı harhangi bir bilgi vermedi. 2 defa düzeltme ameliyatları yaptı düzelmedi. Beni Adana'ya bir doktora gönderdi. Ordaki doktor imzalı kaşeli bir not yazmıştı. Kendi yaptığı ameliyattan sonra bu hale geldiğimi yazmıştı. O notu sakladım. Beni öyle bırakıp yurtdışına 1 yil eğitim için gitti. Dicle univ hastanesinde bir doktora emanet etti. O da bakamam dedi. Onlarca doktora gittim vaka toplantilarina koydular. Ama ameliyat etmiyorlardi. Sürekli şehir dışına doktorlara gidiyordum. Her gittiğim dr bana o doktorun devam etmesi daha uygun deyip gönderiyorlardı. Böyle olunca hastaneye dava açtım. Adli tıp uzmanı, doktoru kusurlu bulmadı basit bir komplikasyon olduğunu ikinci bir ameliyatla düzelir demişti. Bir yıl sonra doktor yurtdışından dönünce yanina gittim. Davadan vazgeçip yeterki benimle ilgilensin diye Beni görünce kapıyı kilitledi yüzüme bile bakmadı. Kameralara bakabilirler. Diyarbakir memorial hastanesinde bir doktor benimle ilgilendi. Onun da yaptığı ameliyat hem başarısız geçti ve ağır peroneal sinir hasari gelişti. Birçok yerde His kaybı ve hareket yok.

20 haziran 2018 tarihinde yerel mahkemede Diyarbakır 2.idare mahkemesinde duruşmam vardı. Mahkeme heyeti benim yürüyüşümü gördüler ve belgelerimi sundum. Doktorun ve Adli tıp uzmanın arkadaş olduklarını belgelerle mahkeme heyetine sundum. Yerel mahkeme adli tip uzmanin verdiği karara rağmen benim manevi tazminat talebim kabul ettiler. Maddiyi kaybettik. Bir yıldır temyize gönderilmişti. Bir ay önce G.antep Bölge 3.idare mahkemesi tarafından aleyhime kaldırılarak davanın kapatılmasına ve tazminatın verilmemesine karar verildi. Adli tıp uzmanın verdiği kararı kabul edip yerel mahkemenin verdiği kararı kabul etmemişler. Burdan ben Adli tıp uzmanına Adalet bakanına Sağlık Bakanına seslenmek istiyorum. Madem basit bir komplikasyondur o zaman benim gibi bu ameliyatı olup bu hale gelen hastaları kanıtlasınlar. 2. Bir ameliyatla düzeleceğini söylemişler zaten beni bu hale getiren dr 2 defa ameliyat etti düzelmedi.  Davayı açtıktan bi kere bile olsa beni aramadı sormadı. Defalarca ameliyat oldum düzelmedi. Benimle zerre kadar ilgilenmedi. Madem doktoru kusurlu bulmadı. Durum sebebiyle ben mi kusurluyum. Benim de bir kusurum yoktu ama mağdur edilende benim..

Şimdiye kadar 12-13 ameliyat geçirdim fakat her seansta 3-4 ameliyat yapıldı.

Biz şimdi Danıştaya başvuru yaptık. Adeletin yerini bulmasını istiyorum. Davamın tekrar görülüp yeni bir adli tip uzmanina gönderilmesini adaletin yerini bulmasıni istiyorum. Ben Adalet istiyorum benim gençliğimi hayatımı hayallerimi benden çaldılar. Beni ömür boyu engelli olmaya mahkum ettiler. Kaybettiklerimin arasında en çok gençliğimi yaşayamadığı için üzülüyorum. Insan hayatı bu kadar ucuz olamaz olmalıda. Ben devlet yetkililerinden Adalet  bakanlığından, Cumhurbaşkanından yardım istiyorum Adalet istiyorum... Bir insanın hayatı bu kadar ucuz olamaz olmalı.... Adaletin yerini bulması için kampanyamı imzalayıp paylaşır mısınız?