Diyarbakır Surları ve tarihi eserleri aslına uygun şekilde restore edilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Dünyada yükseklik genişlik olarak ilk sırada olan Diyarbakır Surları maalesef günden güne yıkılıyor ve yıpranıyor. Surların dış cephesinde yer yer çatlaklar ve orijinal bazalt taşlarında eksilmeler var. İç kısımlarında da yer yer yıkılmalar ve çöp yığınları var. Dünya kültür mirası olan Diyarbakır Surları'nın gelecek nesillere ulaşması için bir an önce bakıma alınmaya ve onarıma ihtiyacı var.

Yetkililerden talebimiz vakit kaybedilmeden surların restorasyonu için harekete geçilmesi ve aslına uygun bir onarım çalışması yürütülmesi.

Böylece hem kültürel mirasımızı yaşayacak hem de turizm geliri sayesinde ülke ve Diyarbakır ekonomisine katkı sağlayacak. Diyarbakır sanayi kenti değildir ancak turizm gelirleri ile bölge insanlarına iş ve aş kazandırılması mümkündür. Bu kampanyaya verdiğiniz destek ile muazzam bir tarihe ve bölge insanlarına destek vermiş olacaksınız.

Umarım devletimizin yetkili kurumları ile tüm ülkemizin vatandaşları bu kampanyaya destek vererek hem tarihi eserlerimize hem de halkımıza destek verirler.

Kampanyayı imzalayıp paylaşarak daha çok kişiye ulaşmasına destek olabilirsiniz.

Şimdiden teşekkürler,