Kampanya Kapatıldı

SAHTEKÂR İMAMA DUR DE!

Bu kampanya 338 destekçiye ulaştı

Babam Yakup Alemdar İstanbul Ümraniyede imamlık yaparken meslektaşı Mustafa B. tarafından iftiraya uğradı. Mustafa B. , babamın adına camiden toplanan para  makbuzlarına imza attı. Müftülüğe de zimmetine para geçiriyor diye şikayet etti. Bu kişi cemaatten başka kişiler adına da imzalar attı. Hakkımızda asılsız  iddialarda bulundu.Ailesindeki kişilere yalancı şahitlik yaptırdı.  Ama sonunda Mustafa B. imzaları kendisinin attığını itiraf etti. Babam ayrıca kriminal rapor alarak imzaların kendisine ait olmadığını ispatladı. Cemaatte para toplayan kisiler babamin para isi ile ilgilenmediğini beyan etti. Çünkü caminin mali işleri ile Mustafa B sorumlu idi ve bunun için cami derneğinden maaş alıyordu. Bu yüzden babamın para ile ilgilenmesi söz konusu bile olamazdı. Buna rağmen Diyanet Işleri Başkanlığı  Mustafa B'yi sahte imza atması, meslektaşına iftira atması ve haksız yere bir insanı işsiz bırakmaya sebebiyet vermesinden dolayı kendisine herhangi bir sorgulama yapmadı. Hâlbuki belgede sahteciliğin cezası normal şartlar altında hapistir. Diyanet Işleri Başkanından randevu talep ettim, sekreterler ile  bizzat görüştüm ama maalesef kimse ilgilenmedi. Bende sizlerin desteğine güvendim.  Belgede sahtecilik yapan, meslektaşına iftira atan, yalan söyleyen bir insan imamlık gibi hassas bir mesleğe yakışmıyor. Kaldı ki böyle kişiler yüzünden diğer imamlar zarar görüyor. Halkımız bu kişiler yüzünden imamlara güvenmiyor. Fasık bir imamın arkasında namaz kılmak mekruhtur. Cemaat kılınan namazlarından sevap alamaz. Hiçbir insana yakışmayacak bu ahlaksız davranışı bir imamın yapması Diyanet Işleri ne yapıyor diye sordurtuyor. Cemaatimiz defalarca bu kişiyi Ümraniye müftülüğüne, Cimer'e şikayet etti ancak müftülük şikayetlerin üzerini hep kapattı. Ailem, cemaatimiz ve ben Mustafa B'in adil bir yargılamaya tâbi tutulmasını istiyoruz.

Bugün ŞEYMA imzanı bekliyor!

ŞEYMA ALEMDAR bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «DİYANET İŞLERİ BAŞKANI : SAHTEKÂR İMAMA DUR DE!». ŞEYMA ve imza atan diğer 337 kişiye katıl.