Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 172 destekçiye ulaştı

10 yılı aşkın bir süredir ülkemizdeki Star Wars hayranlarını tek çatı altında toplamayı amaç edinen, ve bu seriye olan sevgilerini paylaşmaları için piyasaya çıkan her tür Star Wars ürününün üreticisi ile hayranlar arasında köprü vazifesi gören bir hayran topluluğu olarak, iki yıl önce yayınlanan "Güç Uyanıyor", ve geçen yıl yayınlanan "Rogue One" filmlerinin Bluray versiyonlarının Türkçe dil desteği olmadan piyasaya çıkmasından büyük üzüntü duymaktayız.

Filmlerin hak sahibi olan Disney Türkiye ve dvd-bluray versiyonlarının dağıtıcısı Yeni Film A.Ş.'den edindiğimiz bilgiye göre, filmlere Türkçe dilinin eklenmesinin maliyeti yaklaşık 25.000 Euro. Bu maliyet, aslında ürünün ülkemizde satışı için talep edilen bir tutar. Yeni Film A.Ş., filmin bluray satışının bu maliyeti karşılamayacağını düşünüyor ve bu sebeple bu riski almak istemiyor.

"Güç Uyanıyor"un bluray versiyonu geçtiğimiz yıl Türkçe dil içermeden ülkemizde satışa çıktı.

"Rogue One" ın bluray versiyonu ise tüm dünyada 4 Nisan'da çıkacak iken, (yukarıdaki sebepten dolayı) hiçbir şekilde ülkemizde satışa çıkmayacak.

Boxofficeturkiye.com'a göre Güç Uyanıyor'un ülkemizdeki izleyici sayısı 1.149.329 kişi iken, Rogue One'ın izleyici sayısı 428.274 kişi. Özellikle korsan piyasası ile çok uzun zamandır mücadele eden ülkemizde, sayısı yüzbinleri bulan ve gerek arşiv yapmak, gerek koleksiyona katmak için bu filmlerin bluray versiyonlarını satın alacak Star Wars hayranlarının, endişe edilen bu maliyeti rahatlıkla kapatabileceğine inanıyoruz.

Disney Türkiye ve Yeni Film A.Ş. - "Güç Uyanıyor" ve "Rogue One" bluraylerini Türkçe istiyoruz.

"İsyanı kurtarın, hayalimizi kurtarın!"

Bugün Yıldız Savaşları . Com imzanı bekliyor!

Yıldız Savaşları . Com bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Disney Türkiye: Yeni Star Wars filmlerinin blurayleri ülkemizde Türkçe dil desteğiyle piyasaya çıksın». Yıldız Savaşları . Com ve imza atan diğer 171 kişiye katıl.