Diren Coşkun’a ses ver!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.

Keskesor aktivisti arkadaşımız Diren Coşkun; 2017 yılının Ağustos ayından beridir tutuklu bulunduğu Tekirdağ 2 No’lu Cezaevi’nde 25 Ocak 2018 tarihi itibariyle ölüm orucuna başladı. Arkadaşımızın ölüm orucu gibi riskli bir eylem kararı almasının arkasında, temel olarak, cezaevinde yaşadığı hak ihlalleri gelmektedir.

Diren Coşkun, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının en temel hakkı olan sağlık hakkından; bu sağlık hakkının bir bileşeni olan ameliyat ve tedavi hakkından mahrum bırakılmaktadır.

Arkadaşımız, bu mahrumiyetin yanısıra hapishane yönetimi tarafından ayrımcılığa ve istismara uğramakta, tehdit ve taciz edilmekte, ağır tecrit koşullarında hayatını sürdürmeye çalışmaktadır.

Ne kadar zor bir durumda olduğunu anlatabilmek için, kendisinin bu süreçte üç kez intihar girişiminde bulunduğunu hatırlatmaya gerek yoktur diye düşünüyoruz. Talebimiz hapishane yönetiminin bir an önce Diren’in ölüm orucunu bırakmasını sağlayacak adımları atmasını, tecrit koşullarını kaldırmasını, uğradığı hak ihlallerini telafi etmesini talep ediyoruz.

Diren, an Anarchist Trans Prisoner in Turkey is in the death fast since the 25th of January, 2018

‘In this prison, I am subjected to many practices that are against human dignity. My demands are: removal from isolation, termination of the violation of my rights, such as having access to surgeries and health care.I prefer to die than be prevented these surgeries and refused access to proper health care".

The reason of this risky action is fundamentally the abuses of rights that Diren experienced in prison. Diren Coşkun is deprived of the right of healthcare; and the right of operation and medical treatment which are the main elements of right of healtcare. Besides this deprivation; she is discriminated, abused, threatened, harassed by prison administration and she tries to survive at hard isolation conditions. she has committed suicide at three times in this period. Our requests to management of the prison are to take a concrete step for ending of this action, abolish the isolation, repair the losses of rights as soon as possibble.

Наша товарищка Дирен Кошкун, анархистка, трансженщина, отбывающая срок в турецкой мужской тюрьме с 25 января 2018 года находится в "голодовке смерти"

Дирен требует прекратить унижение, которому подвергается в турецкой мужской тюрьме, оказать ей надлежащую медицинскую помощь, позволить ей завершить переход и сделать операцию по перемене пола

"Голодовка смерти" Дирен - это борьба не на жизнь, а на смерть за права всех людей, осужденных по политическим причинам. Это борьба за права транслюдей в тюрьмах. Это право всех людей на медицинскую помощь и на прекращение насилия и угнетения над личностью.

Мы просим подписать петицию в поддержку Дирен и её требований.

Bugün Resul imzanı bekliyor!

Resul Takak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Diren Coşkun’a ses ver!». Resul ve imza atan diğer 8.929 kişiye katıl.