Salvem Sant Joan de Penyagolosa!

Salvem Sant Joan de Penyagolosa!

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 5000!
Con 5000 firmas, es más probable que esta petición sea publicada en los medios de comunicación locales

Salvem Sant Joan ha iniciado esta petición dirigida a Diputació de Castelló y

‘El nostre patrimoni: on el passat es troba amb el futur’.

El patrimoni cultural no és una cosa estàtica o del passat, té un paper primordial en la nostra identitat i és important preservar-lo i transmetre'l a les generacions futures. Per això, el patrimoni cultural no ha d'abandonar-se a la decadència, a la deterioració o la destrucció.

L’ermitori de Sant Joan de Penyagolosa és una construcció d'origen medieval, amb posteriors ampliacions barroques i neoclàssiques, que concentra gran part de la màgia i misticitat de Penyagolosa, als peus del qual se situa i des d’on parteix la ruta per a ascendir al seu cim. Aquest indret, on envoltant el seu pati interior, podem trobar diverses dependències com hostaleria, església o refugi, és el focus d'atracció religiosa més important de la província, rebent any rere any les peregrinacions ancestrals de la majoria de pobles del voltant. Algunes d'elles es remunten a l'edat mitjana, sent la més coneguda la dels Pelegrins de Les Useres, declarada Bé d'Interés Cultural Immaterial.

L’ermitori representa un punt de trobada, no tan sols religiós, sinó també per a nombrosos amants de la natura, i sobretot significa un sentiment de pertinença per a molts pobles veïns, convertint-se en un important motor econòmic i turístic per a aquestes comarques.

Actualment l’ermitori es troba tancat i sense cap activitat des de 2018, fet que provoca un sentiment d’abandonament injust per un lloc tan emblemàtic i que, amb el pas del temps, farà impossible la seua rehabilitació.

És per això que demanen a les institucions municipals, provincials, autonòmiques i eclesiàstiques que, com més prompte millor, adopten les mesures (tècniques, administratives i financeres) adequades per a conservar, revalorar i rehabilitar aquest patrimoni, per tal de tornar a donar vida a Sant Joan de Penyagolosa.

Per aquests motius demanem la teua col·laboració, donant suport a aquesta iniciativa popular amb la teua firma.


Entre totes i tots SALVEM SANT JOAN DE PENYAGOLOSA!

 

ESP

‘Nuestro patrimonio, donde el pasado se encuentra con el futuro’

El patrimonio cultural no es una cosa estática o del pasado, tiene un papel primordial en nuestra identidad y es importante preservarlo y transmitirlo a las generaciones futuras. Por eso, el patrimonio cultural no ha de abandonarse a la decadencia, a la deterioración o a la destrucción.

El ermitorio de San Juan de Penyagolosa es una construcción de origen medieval, con posteriores ampliaciones barrocas y neoclásicas, que concentra gran parte de la magia y la misticidad de Penyagolosa, a los pies del cual se sitúa y desde donde parte la ruta para ascender a su cima. Este enclave, donde envolviendo su patio interior, podemos encontrar diversas dependencias como hospederia, iglesia o refugio, es el foco de atracción religiosa más importante de la provincia, recibiendo año tras año las peregrinaciones ancestrales de la mayoría de pueblos del alrededor. Algunas de ellas se remontan a la Edad Media, siendo la más conocida la de Pelegrins de Les Useres, declarada Bien de Interés Cultural Inmaterial.

El ermitorio representa un punto de encuentro, no tan solo religioso, sino también para los numerosos amantes de la naturaleza, y sobretodo significa un sentimiento de pertenencia para muchos pueblos vecinos, convirtiéndose en un importante motor económico y turístico para estas comarcas.

Actualmente el ermitorio se encuentra cerrado y sin ninguna actividad desde el 2018, hecho que provoca un sentimiento de abandono injusto para un lugar tan emblemático y que con el paso del tiempo, hará imposible su rehabilitación.

Por eso pedimos a las instituciones municipales, provinciales, autonómicas y eclesiásticas que, lo antes posible, adopten las medidas (técnicas, administrativas y financieras) adecuadas para conservar, poner en valor  y rehabilitar este patrimonio, para devolver la vida a San Juan de Penyagolosa.

Por estos motivos pedimos tu colaboración, dando respaldo a esta iniciativa popular con tu firma.

Entre todas y todos SALVEMOS SAN JUAN DE PENYAGOLOSA!

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 5000!
Con 5000 firmas, es más probable que esta petición sea publicada en los medios de comunicación locales