0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Şehirler arası yolculuklarımız süresince mola verdiğimiz dinlenme tesislerinde, yolculuk yaptığımız araçların (otomobil, otobüs vb.) görevliler tarafından, çoğu zaman isteğimiz dışında yıkandığını görüyoruz. Hortumun bağlı olduğu bir fırça ile dakikalarca yıkanıyor araçlar ve bu bize "çaylar şirketten" mesajıyla sunuluyor, koparılmak istenen bahşişleri hesaba katmazsak. Ancak bu yol üstü duraklarında sadece harcadığımız paraları ve vakti kayıp olarak sayarsak daha büyük bir kaybı göz ardı etmiş oluruz. Araç yıkamak için kullanılan bu fırçalara bağlı olan hortumlar tabi ki bir de musluğa bağlı ve o musluk hiç kapanmadan kullanılıyor ve tonlarca suyun israfına neden oluyor. Tesisler bu suyu genelde yer altı kaynaklarından karşılıyor. Kendilerine göre aslında "atık su" dışında bu kaynağı bedavaya getirmiş oluyorlar. Bir de Ege ve Akdeniz yolculuklarında bu tesislerin mütevazı olanları var ki onlar daha da içler acısı bir israfa sebep oluyorlar. Tesisin önünde demir bir borudan gürül gürül akan su potansiyel müşterileri çekmek için kullanılıyor. Hesap, müşteri, aracı ile o suyun altında bir süre kalacak ve tüm kuvvetiyle akan suda aracını yıkayacak, onların deyimi ile "serinletecek".

Bizim için benzin istasyonlarında araç camlarımızın silinmesi yeterli. Bu açık bir görüş ve sağlıklı bir sürüş için önemli bir nokta ancak tonlarca su ile dakikalarca yıkanması gereksiz.

Küresel ısınmanın bu denli ayyuka çıktığı, iklim kuşaklarının değiştiği, kuraklığın iyiden iyiye kendini gösterdiği bu günlerde ne koparırsak kardır. Bu muslukların kapanması, su israfının son bulması için lütfen destek olun, paylaşın. Suyumuza sahip çıkalım.

Bugün Yasin imzanı bekliyor!

Yasin TAZE bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Dinlenme tesislerinde araç yıkamaya son verilsin, yeraltı suları daha fazla tüketilmesin.». Yasin ve imza atan diğer 11 kişiye katıl.