Dilendirmede kullanılan bebek ve çocuklar devlet himayesine alınsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Hepimizin yüzlerce kez gördüğü bir manzaradır; bir köşede dilenen "zavallı" kadının kucağında sürekli UYUYAN bebek ve çocuklar... Muhtemelen alkol veya ilaçla uyutulduğu için dünyadan habersiz, kendi iradesinin dışında orada tutulan, kaderine razı minikler... Vicdan sahibi her insan bu manzarayı görünce içi titrer, canı sıkılır ancak "koskoca devlet çözüm bulamıyor ben ne yapabilirim ki" diye düşünerek gündelik hayatının koşturmasına, belki de evinde bekleyen o yaşlardaki evladına kavuşma telaşına dalar ve o çocuğu unutup gider... Ta ki bir köşe başında tekrar karşısına çıkana dek! Bu bir yazgı olmamalı, bir ülkenin geleceği olması gereken, doğduğu aileyi seçememiş veya talihsizlikler sonucu ailesinden kopmuş veya koparılmış masum evlatları bekleyen korkunç hayatı değiştirmek için bir imza atalım. Bu çocuklar "kişinin yaşam hakkını tehdit eden şartların oluşması" gerekçe gösterilerek ebeveyn rızası aranmaksızın devlet himayesine alınsın. Onlara da hayatlarında bir kez olsun seçme hakkı verilsin. Belki bu sesimiz dalga dalga yayılır ve bir gün hepimiz bu güzelliğe ortak olmanın verdiği iç huzuruyla, uyuyan yavrularımızın başını okşarız.... Bizim için bir imza, onlar için bütün bir hayat!