Dikey Geçiş sınavında tercih yaparken branş sıralaması istiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Arkadaşlar cimere şu şekilde başvuru yaparsak bi ihtimal branş sıralamamızı da gösterirler. Metni aşağıya yazıyorum. Kendinize göre düzenleyip başvuru yapabilirsiniz. Ne kadar çok olursak o kadar iyi.
Başvuru metni.
ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı’nda başarı sıralaması sadece sayısal, sözel ve eşit ağırlık olarak hesaplanmaktadır. Ben (...........) ön lisans programından mezun olduğum için sayısal puanım hesaplanacaktır. Fakat bütün sayısal bölümlere geçişim olmadığından kendi branş sıralamamı göremediğim için yerleştirme tercihleri zamanında sağlıklı bir tercih yapamayacağım. Çünkü kendi branşımda önümde kaç kişi olduğunu göremeyeceğim. Örneğin ÖSYM öğretmenlerin KPSS sonuçlarını branş sıralamasına göre yayımlamakta ve bu tercih yapacak adaylar için kolaylık sağlamaktadır. Aynı düzenlemenin ÖSYM tarafından DGS sınavı için de yapılmasını talep etmekteyim.

Bugün merve imzanı bekliyor!

merve türedi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Dikey Geçiş sınavında tercih yaparken branş sıralaması istiyoruz». merve ve imza atan diğer 215 kişiye katıl.