Dikey geçiş sınavında eşitlik istiyoruz...

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Evet bilindiği üzere dikey geçiş sınavı 2 yıllık önlisans mezunlarının lisansa geçmeleri için yapılan bir sınavdır. Ama bu sınava giren öğrenciler adil olmayan şartlar da sınava girmektedir. Nedir bu şartlar;

1- SINAV IKI BÖLÜMDEN OLUŞMAKTADIR. SORULAN 120 SORU IÇIN VERILEN SÜRE 140 DK DIR. ÖSYM ALES SINAVINDA YAPTIĞI DEGISIKLIK ILE 100 SORUYA 150 DK SÜRE VERMISTIR.NEDEN DGS SINAVINDA KI OGRENCILERE BU SEKILDE BIR HAKSIZLIK YAPMAKTADIR.

2- DGS SINAVINA GIREN ÖĞRENCILER DIGER SINAVLAR DA UYGULANMAYAN SINAV KITAPCIGI UZERINE KODLAMA YAPARAK SINAVA GIRMEKTEDIRLER. BU DURUMDA DA SINAVLAR GEÇ AÇIKLANMAKTADIR. 2018 IÇIN SINAV AÇIKLANMASI IÇIN 1 AY SÜRE VARMIŞTIR ÖSYM. DEVAMINDA ÖĞRENCILER OKULA GEÇ BAŞLAMAKTA VE BIR ÇOK SIKINTI ILE BAŞBAŞA KALMAKTADIR.

3-  DGS ILE GECIS YAPAN OGRENCILERIN BURS VE KREDI ALMA DURUMLARI AŞIRI BIR KISITLAMAYA SAHIP OLUP NEREDEYSE VERILMEMESI ADINA UĞRAŞILMAKTADIR. AYRICA KAYIT TARIHLERININ GEÇ OLMASI NEDENIYLE YURTLARDA YETERLI YER KALMAYIP BARINMA  PROBLEMLERI YAŞANMAKTADIR.

4- DGS OGRENCILERININ GEÇİŞ YAPTIĞI BÖLÜMLER DE KONTENJANLAR ÇOK AZ VE SINIRLI OLUP KISILERIN KAZANMA VE ISTEDIGI BÖLÜMEGIDEBILME DURUMLARI COK AZA INDIRILMEKTEDIR. BU DURUMUN DUZELTILMESI GEREKMEKTEDIR.

5- DGS OGRENCILERI SINAV BAŞVURU UCRETLERINI MEVCUT DURUMLARI NETICESI ILE FAZLA BULMAKTA OLUP DAHA MAKUL SEVIYELERE CEKILMESINI ISTEMEKTEDIRLER.

6- DGS OGRENCILERI KAZANMALARI DURUMUNDA KAÇINCI SINIFTAN BAŞLAYACAKLARINI BILMEMEKLE BIR ÇOK OKULDA FARKLI UYGULAMALAR NETICESINDE FARKLI SINIFLAR DAN BAŞLAYIP MAĞDUR EDİLMEKTEDİRLER . ULKEMIZDE BU KONUDA BIR STANDART GETIRILMESI ÖĞRENCILER ADINA DAHA MAKUL BIR SONUÇ OLACAKTIR.

YUKARI DA SAYDIĞIMIZ HUSUSLAR BU ULKENIN OKUMAYA ÇALIŞAN EVLATLARININ BIR TALEBIDIR

GEREGININ YAPILMASINI BILGILERINIZE ARZ EDERIM.

Bugün Dgskampus imzanı bekliyor!

Dgskampus bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Dikey geçiş sınavında eşitlik istiyoruz...». Dgskampus ve imza atan diğer 3.321 kişiye katıl.