0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Digiturk un son reklam filminde 14 aylık bebeğin kullanılması, ebeveynlerin reklamın asıl amacından çok beyinlerinde başka bir düşünce oluşturmasına neden oluyor!!
14 aylık bir bebeğin anne baba demeden, futbolcu isimleri söylemesi, ayrıca bunu digiturk sayesinde söyleyebiliyor şeklinde reklamda iletilmesi ve bunun bebeğin normal gelişim süreciymiş gibi lanse ettirilerilmesi, ebeveynlere “çocuklar televizyon izlerken konuşmayı öğrenir” bilinç altı mesajını vermektedir!! Toplumumuzda üzülerek söylüyorum ki, 0-3 yaş arasında çocuklara ekran izletmek (telefon, tablet, televizyon) çok yaygın yapılan yanlış bir davranıştır! 0-3 yaş arasında çocuklara izletilen herhangi bir ekran çocukların öğrenmelerini desteklemek yerine, beyin gelişimlerini son derece olumsuz yönde etkilemektedir! Klinik vakalarda en çok karşılaştığımız,erken dönemde ekran gören çocuklardaki gelişimsel sıkıntılardır.
Bu reklam filminde çocuğun, yararının veya ilettiği toplumsal mesajın gözetmeksizin kullanılması çocuk istismarıdır!! Bu durum ebeveynlerin bilinç altına olumsuz mesaj vererek, hatta erkek çocuk sahibi,fanatik taraftar olan babaların özenmesine sebebiyet verebilecek tehdit oluşturmaktadır. Aynı zamanda bebeklerin yetişme alanlarında kullanılan materyallerinde tercihinde anne babaları etkileyebilecek özelliktedir. Bu reklama sessiz kalmayalım sevgil anne babalar! Doğru bilinen yanlışların kurbanı olmayalım!

Çocuk Gelişim Uzmanı Feyza Kutlu

Bugün Feyza imzanı bekliyor!

Feyza Kutlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Digitürkün çocuk gelişimini olumsuz etkileyen reklamının kaldırılmasını istiyorum!». Feyza ve imza atan diğer 49 kişiye katıl.